27. kolo
16.05.2005 16:40 CET
3 : 3
(1:1)

Reportáž

Sigma Olomouc - FK Teplice 3:3

Karty byly před tímto důležitým zápasem rozdány zcela jasně. V případě výhry Olomouce by zůstala druhá Slavia, za ní pouze díky horším vzájemným zápasům Teplice a na tuto dvojici by Hanáci ztráceli pouze dva body. Remíza by posunula Teplice o bod na druhé místo před Slavii a o pět před Olomouc. Výhra Teplic by pak znamenala tříbodový náskok před Slavií a sedmibodový na Olomouc. Ani není třeba dodávat, že na výhru si dělaly ambice oba týmy, jde o hodně. Trenér Uličný už před zápasem prohlašoval, že nic jiného než výhru nebere.

Jeho bojovnou náladu ale určitě velmi nahlodala už 2. minuta střetnutí, když si za olomouckou obranu zaběhl Verbíř a z úhlu z levé strany soupeřovy šestnáctky prostřelil Vaniaka, který si na míč ani nesáhl. Vyrovnání na sebe ovšem nenechalo dlouho čekat, domácí fandové se mohli radovat ve 12. minutě, kdy po zmatku v pokutovém území Teplic nejdříve Bednář promáchl, ale Babnič, kterému se míč následně dostal, už byl přesný. Po zbytek prvního poločasu si Olomouc vytvořila poměrně stálou územní převahu a Teplice k ničemu nepouštěla. Možná to také bylo tím, že hosté po inkasovaném gólu začali na hřišti působit hodně rezignovaně.

Nastavený trend ze strany Olomouce pokračoval i ve druhém poločase, šok ale přišel v 62. minutě - Rilke poslal skvělý centr na Szaba a ten famózně zakončil do růžku Vaniakovy branky. Olomouc se poté pustila do mohutného náporu, který zaslouženě gradoval gólem. Vaniakův dlouhý odkop od branky se dostal až před šestnáctku Teplic, kde Radův odkop šťastně odrazil zpět Bednář a míč přeletěl překvapeného brankáře Poštulku. O minutu později už Olomouc vedla - po rohu zaváhal Poštulka při vyběhnutí z branky, což hlavou potrestal Babnič a poslal Olomouc do trháku. I poslední slovo v zápase patřilo olomouckým fotbalistům, konkrétně Špiláčkovi, který si však nešťastně srazil míč do vlastní sítě po rohu Teplic. Další gól už tento nadmíru dramatický závěr zápasu nepřinesl a oba soupeři se tak rozešli smírně.

"Byli jsme určitě po většinu utkání lepší, jenže nevyvarovali se zbytečných chyb a dvakrát museli dotahovat. Nakonec jsme ale o body přišli letos už skoro tradičně - vlastním gólem," konstatoval Uličný. "V konečném účtování může být bod dobrý a každý viděl, jak moc dnes domácí šli za vítězstvím. Naší chybou ale bylo, že jsme polevili v koncentraci po prvním gólu, navíc za stavu 2:1 jsme mohli vstřelit uklidňující gól," uvedl Mareček.

Autor: Jan Werner

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

To byl ale zápas, škoda, že sme nevyhráli, co se dá dělat. Asi letos skončíme na 4.místě, ale přesto díky hoši.

Ať žije Sigma Forza Milán

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele