26. kolo
07.05.2005 17:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

SFC Opava - Chmel Blšany 1:2

Jestliže byl zápas České Budějovice - Opava v minulém kole považován za existenční, šlo totéž říct i o tomto utkání. Blšany se díky nepřesvědčivým výsledkům z posledních kol opět nebezpečně přiblížily sestupovým pozicím a naopak pro Opavu to byla zřejmě už opravdu poslední možnost, jak prodloužit alespoň naději pro zachování prvoligové příslušnosti i pro příští sezónu. Oba týmy si přály vyhrát, Blšanům by stačila i remíza, pro Opavu by však jeden bod nic neřešil.

Utkání začalo velmi svižně a hosté se radovali hned po prvním rohovém kopu, který zahrávali. Roh zahrál Pleško a směřoval míč na Polodnu, který si s ním poradil a propasíroval ho až do sítě domácích. To Opavu evidentně zaskočilo. Po vstřeleném gólu se Blšany maximálně začaly soustředit na defenzívu a před svou šestnáctkou se doslova zabetonovaly. Domácí, hrající pod velkým tlakem, si nebyli schopni vytvořit kloudnou šanci. Hostům se otevíraly šance na rychlé brejky a z jednoho takového mohl osamocený hrot hostů Polodna přidat druhou branku, vybíhající gólman Bobok ale jeho šanci zlikvidoval a udržel domácí při životě.

Druhý poločas měl zpočátku stejný průběh jako ten první, pro Opavu ale přišla v 51. minutě druhá rána. Domácí zadák Krajčovič dával malou domů Bobokovi, ale nevšiml si nabíhajícího blšanského Nachtmana, který brankáři udělal kličku a zvýšil vedení hostů na 2:0. Opava se dlouho nemohla vzpamatovat, nakonec ale přeci jen skóre korigovala. V 78. minutě se dělovkou prosadil Svátek. Poté se domácí nadechli k mohutnému náporu, nebyl už ale nic platný, Blšany vyhrály 2:1 a Opavu tak možná definitivně poslaly do druhé ligy.

"Utkání se nám nepovedlo. Důležitý byl první gól, který nás zabrzdil. Nehráli jsme pak přesně," prohlásil Palička. "Hráli jsme zodpovědně dozadu, do defenzivní činnosti se zapojovalo deset lidí a na hrotu zůstal jen Polodna. Přesto jsme si i v útoku dokázali vytvořit dost nebezpečných situací, ale nedokázali jsme je dotáhnout do zakončení. Jinak bychom mohli rozhodnout daleko dříve," řekl Bílek.

Autor: Jan Werner

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele