24. kolo
24.04.2005 17:00 CET
5 : 2
(2:1)

Reportáž

FK Teplice - Dynamo České Budějovice 5:2

Teplice musely tento zápas proti papírově lehkému soupeři bezpodmínečně vyhrát, jestli chtějí dále pomýšlet na předkolo Ligy Mistrů. Totéž ovšem šlo říct o Českých Budějovicích, které urputně bojují o záchranu. Minulé kolo doma prohrály s do té doby dalším adeptem na sestup, Slováckem, 0:2 a další ztráta bodů by je pak mohla v konečném zúčtování mrzet. Záchranářské plány začali hosté naplňovat velmi brzy. Na Lafatův centr z 3. minuty si totiž naběhl Plocek a hosté rázem vedli. Jihočeši se ovšem vedením nechali zřejmě ukolébat a už o osm minut později. Fenin hlavou nastřelil břevno ale Rilke už vyrovnat dokázal. Na hosty platil tvrdý pressing a aktivní hra s napadáním už v hloubi pole hostů. Po festivalu neproměněných šancí jinak dobře hrajících Teplic přeci jen přišel ještě před koncem prvního poločasu zasloužený vedoucí gól. Ve 38. minutě byl po rohovém kopu ve vzduchu výše stoper Klein než gólman Kafka a hlavou tak zajistil domácím vedení.

Ihned po zahájení druhého poločasu tepličtí pokračovali v aktivní hře a ve 48. minutě Fenin nastřelil břevno. Šokem pro domácí však bylo nečekané vyrovnání hostů o minutu později. Krajčíkův trestňák našel Pivoňku, který z voleje vyrovnal. Domácí se ale nenechali zaskočit. V 60. minutě se totiž parádní střelou prezentoval Verbíř a síť budějovické branky se zatřepala potřetí. To, že tři body zůstanou doma, stvrdila penalta v 84. minutě, která se zrodila po faulu na Maška. Doležal ji proměnil a rázem to bylo 4:2. Tečku za utkáním napsal výborně hrající Verbíř, který obral o míč chybujícího brankáře Kafku a skóroval do prázdné branky. To vše se odehrálo ve druhé minutě nastavení.

"Je dobře, že jsme udělali radost všem Jirkům, které máme v týmu, k jejich dnešnímu svátku," komentoval s grácií domácí trenér Mareček. "Kdybychom vedli déle, domácí by se dostávali pod psychický tlak, jenže my jsme si dnes dali tři góly vlastně sami," reagoval Cipro na chybu Kafky a některé chyby obránců.

Autor: Jan Werner

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele