26. kolo
07.05.2005 14:25 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

FK Mladá Boleslav - Sparta Praha 2:1

Už pět kol před koncem ligy si Sparta zajistila ligový titul a tak si trenér Hřebík mohl dovolit experimenty v sestavě. Do brány se místo jedničky Blažka postavil mladý Bičík a post stopera vedle Johany zaujal reprezentant do devatenácti let Šimůnek. Podruhé za sebou také dostal šanci brněnský odchovanec Pacanda, tentokrát nahradil Medunu. Jistě si všichni vzpomenou na podzim, kdy Mladá Boleslav senzačně vyhrála na letné a nastartovala tak šňůru zápasů bez porážky. A jelikož svěřenci trenéra Uhrina stále neměli záchranu jistou, cílem bylo opět bodovat.

Mladoboleslavský stadión byl prakticky kompletně zaplněný, fanoušci se ale od Sparty příliš pohledné hry nedočkali. Jásat ovšem téměř mohli již v 6. minutě, kdy míč po Bednářově hlavičce narazil do břevna. V prvním poločase měla Sparta lehce navrch, hrozili ale i domácí. Jediný gól první půle padl až ve 44. minutě, vstřelila ho Sparta a padl po první sparťanské střele na bránu. Střílel Sivok a gólman Miller míč pouze vyrazil před sebe, kde číhal Jun - v tváří v tvář domácímu brankáři ale neproměnil. Balón se ale k Junovi šťastně odrazil zpátky a na podruhé už svou šanci proměnil.

Druhý poločas měl zcela jiný obraz, než ten první, Mladá Boleslav byla po celý průběh druhé půle lepším týmem a Spartu dostala pod téměř stálý tlak. Prosadit se jí ale nedařilo i přes několik šancí. Vše si vynahradila až fantastickým závěrem utkání. V 87. minutě nejdříve vyrovnal Rojka, který střílel z levé strany sparťanské šestnáctky, a v 89. minutě si domácí pro Spartu připravili druhý šok. Po stříleném centru z pravé strany se míč dostal opět do levé části pokutového území hostů a střídající Pecka bezchybně zakončil a dokonal tak famózní obrat domácích. Na korigování výsledku se už hosté nezmohli a Mladá Boleslav si tak připsala velmi důležité tři body.

"Vítězství jsme si plně zasloužili, byli jsme lepší, chtěli jsme vyhrát, a to rozhodlo," řekl Uhrin. "Vedli jsme a hráči měli v hlavách, že utkání zvládnou tím, co hrají. Jenže se nechali zatáhnout do pokutového území, a to rozhodlo," uvedl Hřebík, na kterého v průběhu zápasu opět fanoušci Sparty nelichotivě pokřikovali a nešlo si nevšimnout také transparentu "titul patří Strakovi"...

Autor: Jan Werner

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1 Boleslav vyhrála na letné a vyhraje i doma jako Zlín když byl nováček...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jsem se trefil.

Reagovat
HOST*savioo

Bude to nádherný zápas,kde Bolka remizuje 1:1 !!!!!!!!!!

Bolka je lejlepší !!!

Reagovat
HOST*Slávista

Bude to stát za hovno...jako vždycky když hraje Sparta a Boleslav...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele