25. kolo
01.05.2005 17:00 CET
1 : 3
(1:2)

Reportáž

FK Marila Příbram - 1. FC Brno 1:3

Svěřenci Jiřího Kotrby přijeli do Příbrami s jasným cílem - naplno bodovat. Už před začátkem duelu ale bylo jasné, že proti rozjeté Příbrami to nebude nic snadného. Sám Kotrba Příbram čtyři roky vedl a už před utkáním prohlašoval, že zná recept na příbramskou defenzívu. Brňané do utkání nastupovali s vědomím, že jsou momentálně na sestupové pozici, a po šestizápasové šňůře bez vítězství si už konečně museli uvědomit, že nebezpečí sestupu je velmi blízko.

Brněnští utkání pojali vážně už od prvních minut a na hřišti jasně dominovali, což také přineslo gólový úspěch. V 19. minutě kopal Černý roh a jeho přetažený centr na vzdálenější tyč využil nikým nekrytý Trousil. Příbramští zadáci si i dále museli dávat pozor na nebezpečné brejkové situace hostů, sami si ale žádnou gólovou šanci vytvořit nedokázali. Za otřesný výkon byli domácí "odměněni" ve 40. minutě. Situace jak přes kopírák, opět roh, který zahrával Černý, opět stejný centr, akorát tentokrát hlavičkoval Zelenka. Ještě před odchodem do kabin ale duel zdramatizoval třetí gól hostů, protože padl do vlastní sítě - po rohovém kopu Otepky se míč odrazil do sítě od brněnského zadáka Radka Mezlíka.

Tentokrát ale Brňané nechtěli připustit další zvrat v zápase, až moc dobře měli v paměti zarytý zápas proti Zlínu, kdy přišli o třígólové vedení. V 54. minutě se Švancara po Zelenkově přihrávce dostal do brejku a vyřešil jej velmi elegantně. Vybíhajícího brankáře Pařízka přehodil a Brno tak vedlo 3:1. Do konce zápasu se už ani jeden z týmů neprosadil, brněnské fandy ale ještě mohlo potěšit střídaní, ve kterém se do hry dostal Patrik Siegl, který se vrátil po zranění. Diváky pak ze sedadel ještě zvedla první minuta nastaveného času, kdy své nervy povolili příbramští fotbalisté. Lesák nejdřív fauloval strůjce všech brněnských gólů Černého a pak do něj ještě z bezprostřední blízkosti napálil míč. Černý vstal a do Lesáka strčil, to už se ale řítil Otepka, který Černého srazil na zem. Všichni tři hráči dostali červenou kartu.

"To, jak jsme hráli do 60. minuty, prostě nemůžu pochopit. Bylo to jedno velké lajdáctví, nedůslednost a podcenění. Dostali jsme dva góly po standardkách, to je neomluvitelné. Pořád jsme jen tahali za kratší konec. Brno bylo stále o krok napřed a vyhrálo naprosto zaslouženě," řekl Tobiáš. "Podruhé jsme dali tři góly venku, ale ve Zlíně to bylo po lepším výkonu. Teď nás čekají těžké zápasy se Slavií a s Ostravou. Před zápasem v Příbrami jsem si říkal, že z těch tří utkání musíme udělat pět bodů. Máme tři a věřím, že další přidáme v domácích zápasech. Mrzí mě vyloučení Černého, ale i Otepky. Myslím, že rozhodčí mohl tuto situaci posoudit citlivěji. Zápas se sice hrát tvrdě, ale rozhodně ne na tři červené karty," uvedl Kotrba.

Autor: Jan Werner

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0 Brno sestoupí...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele