24. kolo
25.04.2005 16:40 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

FK Jablonec 97 - Slovan Liberec 1:2

Severočeské derby podruhé během pěti dnů. Minulý týden totiž tito dva rivalové odehráli zápas čtvrtfinále Poháru ČMFS, ve kterém Liberec zvítězil vysoko 4:1. Po skvělém podzimu už Jablonec nepodává příliš přesvědčivé výkony a zřejmě je rád za body, které v podzimní části ligy nastřádal a nemusí se tím pádem strachovat v boji o záchranu, zatímco Liberec stále pomýšlí na pohárové pozice. Tažení za Evropou jim dost zkomplikoval šestibodový odpočet za korupční aféru a tak si nyní nesmí dovolit vypustit jediný zápas. Začátek utkání představoval klasickou opatrnou oťukávanou, a tak se hrálo především ve středu hřiště. O něco aktivnější byl domácí Jablonec, v úvodu se však gólově neprosadil. Na gól si museli domácí fanoušci, kterých na stadión zavítalo lehce nad tři tisíce, počkat do 34. minuty. Weber se dostal přes Lukáše a následně přihrál nabíhajícímu Michálkovi, který tak otevřel skóre zápasu. Ve 37. minutě se ale začínalo od znova, Liberec totiž Doškem vyrovnal. Gólu předcházela Pospíšilova rána, kterou Špit pouze vyrazil na roh. Ten zahrál Kisel přímo na hlavu Doška, který se nemýlil.

V úvodu druhého poločasu byl opět lepší Jablonec, zejména Šenkeříkovo sólo bylo velmi nebezpečné. Jablonec pak měl tři rohy po sobě a s Libercem to vypadalo bledě zvláště při tom třetím, když až z brankové čáry odkopával míč Janů. O dvě minuty později zachraňoval Janů Liberec podruhé, když tentokrát vyhlavičkoval balón z brankové čáry. Tyto neproměněné šance nakonec stály Jablonec body. V 86. minutě střílel Slepička a Špit vyrazil míč směrem ke Kiselovi, který se prosadil a zajistil Liberci velmi cenné vítězství.

"Herně jsme za předchozími zápasy zaostali. Proto mě těší jen ty tři body," prohlásil Griga. "Nezasloužili jsme si prohrát, ale fotbal je někdy krutý," komentoval stručně Rada.

Autor: Jan Werner

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1 Liberecccccccccccc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
HOST*Slávista

0-0.....,nebo 1-0......

Reagovat
smazaný uživatel

ses zbláznil???? Ta tvoje Slavia jde pěkně do prdele!!!

Reagovat
HOST*Slávista

To ty ses zbláznil.....

Reagovat
smazaný uživatel

Slávisti jsou kokoti vypadli z poháru narozdíl od liberce

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele