18. kolo
07.03.2005 16:40 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

FK Jablonec 97 - 1. FC Slovácko 1:1

Druhým a posledním neodloženým zápasem 18. kola byl duel Jablonce, který se pohybuje okolo příček zajišťujících účast v evropských pohárech, a Slovácka, které naopak bojuje o záchranu. Husté sněžení doprovázelo zápas už od začátku a na trávníku se i přes vyhřívaný povrch začala tvořit bílá místa. Už od začátku bylo jasné, že klíčoví bude boj o střed pole, a to se také projevilo na rozestavení obou týmů, když jak domácí trenér Rada, tak i kouč hostí Molnár postavili po pěti záložnících.

Úvod byl spíše opatrný a bez výrazných šancí. Jablonec kopal v úvodu několik přímých kopů z výhodných pozic, nic z nich ale nevytěžil. Domácí gólman Špit si připsal první ostřejší zákrok po střele Ivany v 16. minutě, tečovaný míč, který se stáčel k tyči, ale s přehledem pokryl. V 22. minutě byla hra přerušena, aby mohl být shrabán sníh a hned o minutu později viděl Rajnoch první žlutou kartu v zápase. Neuplynula ani minuta a hostující celek postihla ztráta v podobě zranění Jana Nezmara, který musel být střídán Milanem Petrželou.

Ve 34. minutě měli domácí obrovskou šanci ke vstřelení gólu, Michálek však tváří v tvář brankáři Drobiszovi neuspěl. Ve 42. minutě spálil další velkou šanci jablonecký Klapka, který se po vyběhnutí Drobisze z brány a nepovedeném odkopu Procházky dostal k míči, jeho lob však skončil až za bránou. Na konci poločasu zahrozili i hráči Slovácka, konkrétně Ivana, jehož střela skončila těsně nad a poté Dostálek, který mířil asi půl metru vedle pravé tyče.

Druhý poločas vyšel domácím na jedničku. Uběhly jen dvě minuty, když z levé strany Weber centrem našel Smíška, který hlavou přiťukl Michálkovi a ten střelou z voleje do protipohybu gólmana Drobisze dostal Jablonec do vedení.

Hosté se pak vrhli do snahy o vyrovnání a povedlo se jim to v 60. minutě. Slabá Petrželova střela se dostala ke zcela neobsazenému Ordošovi, který trefil při zemi k tyči a nedal Špitovi šanci. O pět minut později měl tentýž hráč další velkou šanci, tentokrát ale domácího gólmana Špita nepřekonal.

Zbraně ale nesložil ani Jablonec, v 67. minutě trefil Weber tyč. Fotbal ve druhém poločase přinesl rozhodně více šancí a i po herní stránce byl kvalitnější, než výkon obou týmů v poločase prvním. Skóre už se do konce zápasu neměnilo, kuriózní situace ale nastala v 90. minutě, když střídající Kolář dostal žlutou kartu ještě před vstupem na hřiště za zdržování.

"Dva odložené zápasy už by nebyly příjemné, i když dnes jsme body ztratili zbytečně. Po rychlém gólu na začátku druhého poločasu jsme se bezdůvodně zatáhli a přišel za to trest v podobě vyrovnání," řekl trenér Jablonce Rada.

Trenér Slovácka Molnár poté pochválil práci domácích pořadatelů. "Po našem nedělním příjezdu to vypadalo, že se hrát nebude. A při nočním sněžení jsme ani nic jiného nečekali. Ale pořadatelé udělali obrovský kus práce, a když jsem dnes dorazil na Střelnici, spadla mi překvapením čelist," vyjádřil se Molnár.

Autor: Jan Werner

Komentáře (4)

Přidat komentář
HOST*

0:2....věřím.

Reagovat
HOST*

asi 2.-0.

Reagovat
HOST*Jenda@

Jablonec měl navíc ať si kdo chce co chce říká!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

no sance mely oba tymy myslim ze ta remiza sedi

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele