19. kolo
12.03.2005 14:25 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Dynamo České Budějovice - Sparta Praha 1:2

Sestupem ohrožené České Budějovice chtěly proti první Spartě uhrát alespoň bod, i když věděly, že to bude nesmírně složité. Pro domácí hovořilo především hřiště, které znemožňovalo hrát technický fotbal. Sparťané nastoupili s Martinem Haškem v základní sestavě a i s kapitánem Poborským, který minulé utkání nehrál kvůli kartám. První poločas přinesl nezajímavý fotbal, který postrádal kvalitu, což bylo způsobeno především blátivým terénem. Největší šancí první půle tak byl Plockův centr z druhé minuty, který zcela nečekaně dopadl na břevno Blažkovy brány. Sparťané postupem času začali hru ovládat, především ve středu hřiště, ke gólové šanci to však nevedlo.

Druhý poločas začali Sparťané tak, jak skončili první, aktivní hrou a převahou ve středu pole. Odměna za aktivitu přišla v 53. minutě. Junovi se nepovedla přihrávka na hranici šestnáctky domácích, ale míč se tak náhodně dostal k Poborskému, který přízemní přihrávkou před bránu vybídl Medunu ke skórování a ten nezaváhal. Po obdrženém gólu začali hrát budějovičtí daleko aktivněji a dokonce dostali Spartu pod tlak. Sparťané, jakoby ukolébaní vedoucím gólem, obdrželi "facku" o jedenáct minut později. Po rohovém kopu se míč dostal zhruba na hranici pokutového území Sparty, kde ho z voleje napálil Gruber a parádní střelou nedal Blažkovi nejmenší šanci. Aktivita domácích pokračovala i nadále, ze série rohových kopů ale svěřenci trenéra Žáka nic nevytěžili.

Osudová chvíle přišla v 78. minutě. Poborský střílel z přímého kopu do pravé horní části Filipkovy brány, a ten míč efektivně vyboxoval na roh. Kdyby ho ale chytil, udělal by lépe. Z následného rohu, po Poborského centru, se k hlavičce dostal Meduna, míč pak doputoval až k Johanovi a ten pohotově dokopl míč do brány. Domácí už se i přes náznaky šancí z inkasovaného gólu nevzpamatovali a Sparta si tak z jihu Čech odváží plný bodový zisk.

"Na standardní situace jsme se zvlášť zaměřovali, navíc si myslím, že brankář Filipko mohl jít do míče lépe. Hodně nás dnešní ztráta mrzí, byl to rozhodně remízový zápas," okomentoval zápas Žák. "Bylo to upracované vítězství, ale v dalších zápasech to nebude jiné - nikdo nám nic zadarmo nedá," řekl kouč vítězů Hřebík.

Autor: Jan Werner

Komentáře (3)

Přidat komentář
HOST*spanhel

0:2 (2 Jun)

Reagovat
smazaný uživatel

Skoro jsem se trefil

Reagovat
smazaný uživatel

jasnej titul

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele