25. kolo
30.04.2005 17:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Dynamo České Budějovice - SFC Opava 2:0

Existenční zápas. I tak se dal označit souboj dvou posledních týmů Gambrinus Ligy. Zatímco České Budějovice řeší výhradně sestupové problémy, Opava se, jak známo, již delší dobu potýká i s problémy existenčními. Ani netřeba zdůrazňovat, že poraženému týmu by se výrazně snížila šance záchrany v nejvyšší soutěži. Případná remíza by pak příliš nepomohla ani jednomu z klubů.

Zápas začal velmi zostra a úvod patřil fotbalistům Opavy, kteří v prvních deseti minutách zahrávali tři rohové kopy. České Budějovice výrazně zahrozily ve 14. minutě, kdy gólman Bobok předvedl skvělý zákrok proti Pivoňkově hlavičce. Oba soupeři se pak střídali v útočné aktivitě, zlom v utkání ale měla přinést až 31. minuta. Lafata byl sražen v šestnáctce hostů a sudí Bouše nařídil pokutový kop. Dva a půl tisíce diváků na budějovickém stadiónu však viděla pouze Kuličovu střelu do náruče Boboka. Z protiútoku pak Zahrozil aktivní Zeher, gólu však nedocílil. I přes neproměněnou penaltu začali Jihočeši více kontrolovat hru a před koncem poločasu Slezany prakticky úplně vymazali ze hřiště.

Podobný obraz hry byl nastolen i v úvodu druhého poločasu a obrana Opavy začínala čím dál více chybovat. Zasloužený gól domácích nakonec přišel až čtvrthodinu před koncem - v 76. minutě Kulič napálil míč do Boboka a Svoboda již neměl s dorážkou problémy. Opava vsadila vše na útok, jediné co z toho ale bylo, byl další gól v její síti. V 83. minutě odčinil Kulič zahozenou penaltu a po sólovém průniku po levé straně nedal Bobokovi prudkou střelou šanci. Opava poté úplně složila zbraně a domácí tak dokráčeli důležitému vítězství.

"Když jsem přišel k mužstvu, blikalo na konci tunelu světýlko, teď tam svítí jasněji," řekl Cipro. "Žádná superkvalita k vidění nebyla, hráče na obou stranách poznamenala nervozita. Penalta byla jak ze silvestrovského pořadu, rozhodčí ji odpískal dávno poté, co míč opustil hrací plochu. Hráčům nemohu mnoho vytknout, snad jen, že nedali gól. Nic nevzdáváme, do konce soutěže se budeme snažit," vyjádřil se Palička.

Autor: Jan Werner

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Fotbal na hovno...

Reagovat
smazaný uživatel

Ale s golama...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele