29. kolo
28.05.2005 14:25 CET
0 : 2
(0:1)
Stadión:
Bazaly, Ostrava

Reportáž

Baník Ostrava - Slavia Praha 0:2

Sešívaní před dnešním zápasem v Ostravě měli vše ve svých rukou, lepší vzájemné zápasy s Teplicemi a tedy jistotu setrvání na druhém místě v případě vítězství. Baníku naopak o nic nešlo, spíše se již připravoval na úterní finále Poháru ČMFS, v němž se utká nejen o vítězství v poháru, ale také o místo v Poháru UEFA se Slováckem.

V úmorném vedru se ani jednomu týmu nehrálo snadno, Baník pokračoval v nemastných neslaných výkonech z posledních kol. Aktivnější byla Slavia a měla několik šancí, tu největší Karel Piták, který z dobré pozice pálil jen do boční sítě. Domácí měli jen jednu slibnou příležitost, to když Pospěch sám před Kozáčikem po přihrávce od Bystroně těsně nedosáhl na míč, a tak když se Slavia dostala ve 32. minutě do vedení, bylo zasloužené. Kuka vysunul Pitáka, ten nadvakrát přihrál na malé vápno Stanislavu Vlčkovi a ten, nikým nehlídán, patičkou zasunul míč do sítě.

Potvrdit své vedení a druhé místo mohli Slávisté ještě do poločasu, ale Vlček tentokrát neuspěl. Baníkovcům ve velkém vedru docházely síly rychleji, navíc se museli obejít bez zraněného Slončíka, který v první půli vypadal z domácích nejaktivněji. Po změně stran sice mohl vyrovnat střídající Žůrek, ale nevyužil dvě šance, a tak to byl opět Vlček, kdo v 83. minutě pečetil na 0:2. Po Fořtově vyhraném hlavičkovém souboji se dostal do sóla a to s přehledem proměnil.

"Mohlo být rozhodnuto už dříve. V prvním poločase jsme byli aktivnější, ale ze tří velkých příležitostí jsme proměnili jen jednu," litoval velkého vypětí sil až do konce trenér Jarolím. Ani jemu ani hráčům to však jistě vadit nebude, hlavní cíl, tedy druhé místo, byl splněn. Teď se jen modlit za přijatelného soupeře, přes kterého by Slavia konečně z kvalifikace prošla do hlavní soutěže Ligy Mistrů...

Autor: Petr Starý

Komentáře (9)

Přidat komentář
HOST*

Ostrava je sračka

Reagovat
HOST*

Přesně!!! SLAVIE PRAHA

Reagovat
smazaný uživatel

Mezi nama hoši, Slavia taky nic moc, ale proti Baníku to docela umí, teda až na ten pohár, ale stejně je to už dopředu dohodnuty.

Ať žije Sigma Forza Milán

Reagovat
HOST*Slávista

Máme to!!!!!!!!!!Teď ale nevim,jestli se mám radovat,nebo se bát losu... No nic,při nejhorším budeme muset vyřadit Manchaster...

Reagovat
smazaný uživatel

proč by měli vyřazovat manschester když jsou nasazený?

Reagovat
HOST*Slávista

To jsem v tý době,kdy jsem to psal,nevěděl..

Reagovat
HOST*Chachar

Baník je nej. u nás!A už o nic nešlo.Teď v útery rozbijem Andrův stadion a UEFA volá!Baník pičóóóóóóóó

Reagovat
smazaný uživatel

hovno a ne UEFA Slovácko vám pěkně naloží...

Reagovat
HOST*jibou

Myslim, ze je uplne jedno, kdo do predkola LM postopil, protoze si tam stejne ani neskrtne, to sami plati o Sparte v hlavni soutezi LM. Staci se podivat jaky fotbal nase tymy v soucasny dobe predvadi, pokud se tomu jeste fotbal da vubec rikat...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele