25. kolo
01.05.2005 17:00 CET
2 : 0
(1:0)
Stadión:
Bazaly, Ostrava

Reportáž

Baník Ostrava - FK Mladá Boleslav 2:0

Po dvou ligových prohrách si fotbalisté ostravského Baníku minulý týden spravili náladu deklasováním Slavie v Poháru ČMFS. Vyhráli suverénně 5:1 a před zápasem 25. ligového kola proti Mladé Boleslavi zřejmě nikdo nepochyboval jejich výhře. Ostravané nyní mají dvě možnosti, jak se probojovat do vytoužené pohárové Evropy - buď ze třetího místa v Gambrinus Lize, nebo výhrou právě v již zmiňovaném domácím poháru, kde jsou k úspěchu již velmi blízko.

Papírové předpoklady nedělního ligového zápasu se začaly naplňovat už v úvodu střetnutí. Boleslav přijela na sever Moravy betonovat, jejich zeď však vydržela pouze do 21. minuty, kdy se po Metelkově centru prosadil Magera. Mladoboleslavští po inkasované brance hru více otevřeli a vrcholem jejich útočného snažení v prvním poločase byla Bednářova povedena hlavička, kterou ale Vašek brilantně vyrazil na roh.

Po necelé čtvrthodině druhého poločasu zasadili domácí Boleslavi druhý úder. V 63. minutě centroval Pospěch a Tomašák hlavou zvýšil na 2:0. Domácí se pak soustředili hlavně na pohodové ubránění výhry a i přes některé další šance, které si dokázali vytvořit, se již skóre neměnilo.

"Boleslavští hráči mají nejvíc překvapení venku. Vědí, co chtějí a umí toho dosáhnout. My jsme navíc měli problémy se sestavou, a proto jsem moc rád, že jsme zápas zvládli," řekl Jarabinský. "K první půli jsme přistoupili možná až příliš lehkovážně. Po inkasovaném gólu jsme začali hrát, ale soupeř se prosazoval z brejků a po takové situaci přidal druhý gól. Domácí byli hodně důrazní před brankou a to rozhodlo," prohlásil Uhrin.

Autor: Jan Werner

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

DOUFÁM TAK 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ne...

Reagovat
HOST*

Dobré tři body, ale už nám to k ničemu nebude. Druzí ani třetí v lize už letos nebudeme. 7b. ztráta pět kol před koncem to by nám už nepomohlo ani kdybychom zíslkali všech 15 zbývajících bodů. Tak snad v poháru

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele