20. kolo
06.03.2004 14:25 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Sparta Praha - Sigma Olomouc 0:0

Definitivně mohou fotbalisté Sparty zapomenout na titul! Budou mít velké problémy i v boji o druhé místo, protože dnes po velikém tlaku na Letné uhráli s Olomoucí jen bezbrankovou remízu, kterou si všichni Sparťané vůbec nepřáli!

Před začátkem zápasu měla Sparta jasný cíl - vyhrát! Nic jiného nepřipadalo v úvahu. Jenže po zápase to vidí každý úplně jinak. Sparta remizovala 0:0 se Sigmou a její odvěký rival a ostravský Baník můžou zvýšit svůj náskok. Je to náhoda nebo obyčejná smůla, která se lepí na kopačky fotbalistům Sparty.

Ještě než zápas začal, jsme se dočkali několik změn. Nenastoupil například Lukáš Zelenka. Trenér Jiří Kotrba tak postavil Voříška a Kováče vedle sebe, jenže za půl hodiny pochopil, že to nemá cenu a Zelenku na hřiště poslal. V útoku nastoupil po dlouhé době také Tomáš Jun, který se v zápase dostal několikrát do tutových šancí.

Už v 15. minutě měl velkou příležitost Karel Poborský, který míč z voleje napálil k tyči, ale tam byl připravený, dnes nejlepší hráč zápasu, Martin Vaniak. O pár minut později mohl Spartu posunout do vedení Jiří Štajner, který také z voleje napálil míč, ale moc mu rána nesedla, přesto to byla nebezpečná šance. Opět se ale vytáhl brankář Vaniak. v 58. minutě kopal Karel Poborský přímý kop, krásně se míč kroutil, ale skončil jen na břevně. Za minutu utíkal Rastislav Michalík po levé straně, pěkně přihrál na malé vápno Junovi, který skluzem umístil míč jen na tyč. V závěru měl ještě šanci Vladimir Gluščevič, ale jeho hlavičku bravurně zlikvidoval Martin Vaniak, který si dnes zaslouží hodně velkou pochvalu.

Sparta po dnešním zápase bude určitě hodně zklamaná. Za to Sigma Olomouc může slavit, i přes velký tlak udržela cennou remízu! Spokojený určitě je i kouč hostů Uličný, který včera prohlašoval, že nejede do Prahy prohrát, to se také splnilo.

Autor: Pavel Janega

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Sigma to bude mít velmi těžké. V současné době hraje špatně, není schopná dát gól. Navíc proti Spartě je jakousi generálkou na AC Milán, vidíte, že Sigma a Milán mají k sobě blízko. Ať žije Sigma Forza Milán

Reagovat
smazaný uživatel

Sparta to kvalitně posere jako vždycky.

Za Olomouc se dvakrát prosadí Reiter a jednou Babnič, Vaniak vychytá Karla na penaltě a Sionko si v Rakousku začne kulmovat háro.

Reagovat
PJ

Reagovat
smazaný uživatel

Je pravda, že Sigma toho směrem dopředu moc nepředvedla, ale za to jak ji sudi škodil celý zápas si remízu zasloužila.

Ať žije Sigma Forza Milán

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele