odveta
17.08.2016 23:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Supercopa podle očekávání pro Barcelonu, dvěma góly se blýskl Turan

Barcelona dostála slovům svého kouče Luise Enriqueho a potvrdila roli favorita i v odvetě superpohárového utkání proti Seville. Výhra domácích na Camp Nou v poměru 3:0 tak stvrdila předešlý triumf a zařídila katalánskému velkoklubu první trofej sezony. Dvěma góly se o ni přičinil Arda Turan, jehož doplnil Lionel Messi.

Utkání mohlo snadno nabrat dramatičtější spád, kdyby Wissam Ben Yedder ve třetí minutě proměnil svou brankovou příležitost. Takto barcelonští dostali příležitost nabrat správné tempo bez trestu a zvláště po změně stran již byl zápas plně v jejich režii. Skóre otevřel ještě v první půli Turan po vyvedené kombinaci Denise Suáreze s Messim a jen pár minut nato měl poslední jmenovaný blízko k navýšení skóre, když jeho rána po pasu Aleixe Vidala prosvištěla centimetry vedle levé tyče.

Krátce po půlhodiny hry mohla Sevilla srovnat z pokutového kopu, nařízenému po Umtitiho hraní rukou, jenže Vicente Iborra si na brankáře Claudia Brava nepřišel. Když pak před odchodem do šaten neuspěl se svou hlavičkou ani Gabriel Mercado, jenž míč nasměroval pouze do břevna, skončila první půle těsným vedením domácích a Sevilla potřebovala malý zázrak, aby celkové superpohárové skóre 3:0 ještě zvrátila.

Jakékoli naděje Andalusanů vzaly za své jen pár minut po změně stran, kdy Arda Turan napřáhl zdálky a perfektní ranou zakroutil míč až za záda Sergia Rica. Hned v pětapadesáté minutě přidal definitivní hřebíček do sevillské rakve Lionel Messi gólovou hlavičkou po centru Lucase Digneho, který svými výkony po letním přestupu hlasitě vyzývá Jordiho Albu na boj o místo v základní sestavě. Pro Messiho šlo již o šestadvacátý zásah do sevillské sítě, přičemž žádného jiného soupeře v dosavadní kariéře nepokořil víckrát.

Závěr utkání se již pouze dohrával a na výsledku 3:0 již nic nezměnil ani fakt, že Barcelona musela závěr přečkat pouze v deseti hráčích, neboť v době zranění Javiera Mascherana již totiž Luis Enrique vyčerpal všechna tři střídání. Tak jako tak mohl po konečném hvizdu španělský kouč slavit zisk poslední trofeje, kterou ještě s Barcelonou nevyhrál.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (349)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele