odveta
17.08.2011 23:00 CET
3 : 2
(2:1)

Reportáž

Barcelona po boji vydřela španělský Superpohár

Dva góly Messiho rozhodly o celkovém vítězi španělského Superpoháru, který se stal kořistí Barcelony, která zvítězila doma 3-2. Hosté dvakrát vyrovnali, na druhý gól Messiho už odpovědět nestačili. Závěr zápasu se nesl ve znamení nechutné potyčky obou mužstev.

Barcelona získala po dramatickém průběhu skóre první letošní trofej, když nejtěsnějším rozdílem porazila Real Madrid. Domácí měli více šancí než v prvním zápase, přesto jim však hosté byli důstojným soupeřem a chvílemi je přehrávali.

Obě mužstva nastoupila v nejsilnějších a tradičních sestavách, jen Puyola nahradil na stoperu Mascherano a Marcela na levém beku Coentrao. Real se do svého soupeře nepustil tak zhurta jako v prvním zápase, jeho hráči méně faulovali a slaběji presovali, přesto už v první minutě střílel nebezpečně Cristiano Ronaldo.

Další Portugalcova rána šla nad, mnohem větší příležitost měli domácí po centru Pedra, který před Messim vypíchl Casillas. Pak se však už radovali domácí, když Messi vysunul mezi obránci Realu Iniestu, který překonal ve 14.minutě Casillase. Hosté ovšem po pěti minutách vyrovnali, poté co střelu Benzemy po rohu Ozila tečoval do sítě Cristiano Ronaldo. Chvíli nato zneškodnil Casillas střelu Pedra, na druhé straně měl šanci Benzema a Ronaldo napálil s tečí Valdése břevno.

Ve druhé části prvního dějství se nejprve blýskl Valdés, který vychytal osamoceného Özila ve 28.minutě a chvíli nato ho napodobil Casillas, na kterého se řítil Messi. Šanci Iniesty ve vápně zmařil výborným zákrokem Pepe. Přesto šli do vedení těsně před přestávkou domácí, když po závaru ve vápně Realu uvolnil Piqué patičkou Messiho, který překonal Casillase ve 45.minutě podruhé.

Druhý poločas už neměl tempo prvního, střely Ronalda a Ramose šly mimo, utkání se spíše drobilo do osobních soubojů, což vyhovovalo více domácím. Nedařilo se ani Villovi, naopak Messi měl opět další souboj tváří v tvář Casillasovi, ale ani tentokrát se malý Argentinec neprosadil.

Další dvě šance měli hosté po rohu, nejprve Benzema namířil volejem mimo a poté zcela osamocený Ramos hlavičkoval rovněž vedle branky. Hosté se dočkali vyrovnání až v 82.minutě, opět po rohu, kdy Ramos sklepl míč Benzemovi a ten pohotově zakončil.

O osudu zápasu a držiteli trofeje rozhodla 87.minuta. Navrátilec Cesc vyslal Adriana, jehož centr usměrnil volejem do sítě zcela nehlídaný Messi. Casillas ještě jednou Messiho vychytal minutu poté. V závěru fauloval Marcelo Fábregase, dostal červenou a zavdal podnět k nechutné strkanici mezi mužstvy i lavičkami, po které byli vyloučeni ještě VIlla a Özil.

Z prvního titulu v sezoně se tak raduje Barcelona, trenéra Guardiolu může těšit i fakt, že překonal co do počtu titulů svého učitele a trenéra Johanna Cruyffa.

Autor: Jaroslav Smrž / www.marca.es

Komentáře (2477)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele