semifinále - 1. zápasy
11.02.2015 22:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Athletic Bilbao - Espanyol Barcelona 1:1

Athletic neměl úplně svůj den a s hosty z Katalánska se rozešel smírně po remíze 1:1. Odveta semifinálového klání Copa del Rey je tak stále otevřená. Postarali se o to dva střelci, z nichž se jako první radoval Aritz Aduriz. Na jeho trefu odpověděl o pětadvacet minut později Víctor Sánchez a ve druhé půli už branka nepadla.

Domácímu týmu se letos příliš nedaří a aktuálně se pohybuje v té horší polovině tabulky. V pohárovém klání se pokoušel udobřit si fanoušky a dostat se až do finále. Teď ale zůstal na půli cesty, protože z hlediska postupu remíza nic neřeší. Na stadionu San Mamés vyběhli od prvních minut na trávník například Iker Muniaín, Aritz Aduriz nebo Óscar de Marcos. Espanyol Barcelona vsadil na osvědčenou dvojici Sergio García a Christian Stuani.

První minuty příliš mnoho fotbalové krásy nenabídly. Po šesti minutách se ke slovu dostal Aritz Aduriz, ale tentokrát si s jeho střelou ještě brankář Pau López poradil bez větších potíží. Stejný duel mezi těmito dvěma hráči se udál také po deseti minutách hry, ale tentokrát s jiným koncem. Aritz Aduriz dostal skvělý míč za obranu soupeře, zpracoval si balon do běhu a přehodil vybíhajícího brankáře Lópeze elegantním "dloubákem" - 1:0.

V dalších minut se diváci na stadionu San Mamés dočkali mnoha faulů a nepřesností. Až po dvaceti minutách se ke střele snažil propracovat Vazquez, ale byl faulován před pokutovým územím Basků. Z následné standardní situace ale hosté nic nevytěžili, protože zasáhla obrana Athleticu. Tlak Espaynolu vzrůstal a domácí brankář Iago Herrerín musel několikrát vyběhnout, aby odklidil míč před dobíhajícím protihráčem. To se mu dařilo až do pětatřicáté minuty, když konečně kapituloval. Obránce Aurtenetxe odehrál balon jen k nohám Víctora Sáncheze, který nechytatelnou ranou do rohu brány překonal bezmocného Iaga - 1:1.

Krátce před koncem první půle se k zajímavé střele propracoval Iker Muniaín, ale nakonec mířil jen těsně vedle tyče. Druhý poločas začali lépe hosté a brankář Iago Herrerín musel zasahovat po nepříjemné střele Garcii. Na druhé straně se do zakončení hnal Aritz Aduriz, který ale pálil nad břevno. Přímo do brankové konstrukce poté pálil Sergio Garcia, ke kterému obránci Lvů přistoupili až příliš pozdě. Domácí tým se nechal svým soupeřem zatlačit a musel několikrát odolávat jeho náporům.

O chvíli později se dostal ke slovu také Stuani, kterého skvěle našel právě Sergio Garcia. Jeho útočný partner ale tentokrát prováhal ideální okamžik ke střele a pak míč poslal nad břevno. S dalším dárkem pro brankáře Iaga Herrerína přispěchal Vazquez, který volil ze standardní situace přímou střelu. Brankář Lvů ale svou práci zvládl a mohl sám založit rychlý protiútok svého týmu. Muniaín ale nepřešel přes pozorného Juana Rafaela Fuentése. Patnáct minut před koncem zápasu zahrávali standardní situaci také domácí. Aktivní Etxeita skvěle centroval před bránu barcelonského týmu, kam si naběhl Mikel San José, ale hlavičkoval mimo.

Deset minut před koncem mohl rozhodnout Caicedo, který postupoval sám na Iaga, ale v posledním momentě si míč příliš předkopl a celou akci tím ukončil. O tři minuty později se k hlavičce z hranice velkého vápna dostal ještě Álvarez, ale ten namířil balon jen do tyče! Do odvety v příštím měsíci je tedy všechno stále otevřené, ačkoli gól na hřišti soupeře určitě není pro Espanyol k zahození.

Autor: Ondřej Pražák / insidespanishfootball.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Tomtaf

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele