finále
15.05.2010 16:00 CET
0 : 3
(0:0)

Ross County

Dundee United

Rozhodčí: Dougie McDonald
Diváci: 47.122

Reportáž

Skotský pohár bez senzace. Ross ve finále podlehl Dundee

Skotské pohárové kometě Ross County se nepovedlo dotáhnout svou pohádku až do úplného konce. V první půli sice ještě outsider zvládl soupeři odolávat, po přestávce ale hned třikrát inkasoval, takže historicky druhý triumf ve Skotském poháru slaví Dundee United.

Na prosluněném Hampden Parku diváci zprvu přihlíželi hodně nervóznímu souboji. Ani jeden z týmů minimálně deset minut nemohl najít ten správný rytmus. Nakonec se jako první, dle očekávání, chytli United. Conwayův slibný centr ale z dobré pozice Kenneth odhlavičkoval pouze nad bránu. Jinak ale pozorně bránící Ross, který na cestě do finále vyřadil i slovutný Celtic, Dundee nic moc nedovolil. Blízko vedení se favorit dostal zase až deset minut před přestávkou. Tehdy si Swanson chytře narazil s Goodwilliem a jen skvostný obranný zákrok Keddieho mu posléze zabránil v otevření skóre. Také poslední šance United v prvním dějství byla jen taková poloviční. To když pro změnu Buaben hlavičkoval až příliš slabě.

Také druhá půle začala v podobném duchu - Dundee přišpendlilo usedlého soupeře na jeho vlastní půlku, aniž by pravidelně ohrožovalo samotného McGoverna. Poměrně dlouho tak maximem United byla nepřesná, křečovitá hlavička Gomise. Teprve když uběhla i druhá třetina utkání, povedlo se favoritovi konečně otevřít skóre. A jak! Goodwillie nachytal vyběhnutého McGoverna úchvatným lobem zpoza pokutového území. V tu chvíli bylo víceméně hotovo.

Ross sice najednou zabral a v 68. minutě Scott donutil Pernise k prvnímu zákroku, ale hlavním důsledkem toho všeho bylo otevření obrany County a dva pojišťující góly Dundee. Autorem toho prvního byl Conway, který přebral balon sklepnutý Goodwilliem, utekl obraně soupeře a levačkou bez problémů podstřelil vyběhnuvšího McGoverna. Tehdy dokonce jako by Ross složil zbraně a přišel právě třetí úder z kopačky vynikajícího Conwaye. Tentokrát 24letý záložník vystřelil přesně k tyči po Gomisově přistrčení.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.co.uk

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ale Ross County jde do EL jako poražený z poháru, ne? Protože Dundee jde do EL už z ligy...

Reagovat
fantomas

Pokud sou přihlášený, což asi nejsou..

Reagovat
smazaný uživatel

jasne ze boli, ale nebude z toho nic, do EL tak ide Motherwell.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejdou, pripadne to 5. celku SPL. Ross County by slo jen kdyby Dundee United byli 2. v lize.

Reagovat
fantomas

Aha, tak ještě jinak..

Reagovat
smazaný uživatel

Nějaký Skotský pohár sem ani nedávejte

Reagovat
smazaný uživatel

Skotsky pohar ma ohromnu tradiciu, keby si videl co sa vsetko dnes v Glasgow dialo tak si tento priblbly komentar odpustis. 5,000 mestecko Dingwall odkial je miestny Ross County prislo podporit 17,000 fanusikov...

Napriek tomu ani zmienka o nejakej vytrznosti, zlobe, nasiliu, vsetko prebehlo na vysokej urovni a 47,000 divakov na vypredanom Hampden Parku malo zazitok na cely zivot.

Aky to rozdiel oproti nasskym zvykom...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

No ale my nejsme Skoti a pohár nemá úroveň, která by nás měla zajímat

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele