základní část, 32. kolo
31.03.2012 16:00 CET
4 : 2
(1:1)

Reportáž

St. Mirren FC - Kilmarnock FC 4:2

Fotbalisté St. Mirrenu se zřejmě definitivně oddálili bojům o záchranu a v tuto chvíli mají náskok patnácti bodů na poslední Dunfermline, o který asi šest kol před koncem už nepřijdou. Navíc konečně dokázali zvítězit v SPL po jedenácti zápasech, dostali se na osmé místo o dva body před Aberdeen a po výhře ve vzájemném duelu s Killie jsou za sedmým místem dva body. Kilmarnock naopak nenavázal na výhru nad Motherwellem v minulém kole a definitivně přišel o účast v nejlepší šestce.

O ten by přišel po jasné výhře Hearts nad Dons stejně, nicméně zkomplikoval si situaci na sedmé pozici a ještě o ni bude muset tvrdě bojovat. Navíc v posledním kole základní části se utká s vedoucím Celticem. V domácím dresu zářil v sobotním utkání Steven Thomson, který vsítil hattrick a dostal se s osmi brankami do čela tabulky střelců Saints. Domácí se sice už po necelé čtvrthodině dostali do vedení, avšak domácí zásluhou Thomsona vyrovnali a po hodině hry výsledek definitivně otočili.

Hosty poslal do vedení už ve 13. minutě Dieter van Tornhout, který po protiútoku a následné kombinaci Garyho Harkinse s Garrym Hayem naběhl do pokutového území a střelou podél Craiga Samsona otevřel skóre. Ve 24. Minutě bylo srovnáno zásluhou Thomsona, který po nádherné přihrávce Nigela Hasselbainka zakroutil svůj pokus přímo do dolního pravého rohu - 1:1. Poté byla k vidění vyrovnaná partie a góly začaly padat až po hodině hry.

Výsledek otočil Thomson v 61. minutě, kdy po centru Dougie Imrieho tečoval balón za bezmocného Camerona Bella z osmi metrů. O pět minut později dal domácím klid Hasselbaink, který po souboji s obráncem Mahamadou Sissokem poslal míč do sítě, i když zřejmě hostujícího obránce fauloval. Deset minut před koncem dovršil hattrick Thomson, když po centru Imrieho odvrátila obrana pouze k Thomsonovi a ten střelou ze středu vápna mířil do dolního rohu - 4:1. V 89. minutě už pouze na druhé straně korigoval výsledek Dean Shiels.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele