základní část, 24. kolo
21.01.2012 13:30 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

St. Mirren FC - Celtic FC 0:2

Celtic potvrdil v St. Mirren Parku roli favorita a minimálně si vytvořil na dvě a půl hodiny pětibodový náskok na druhé Jezdce z Rangers. Navíc si připsal už svou dvanáctou výhru v řadě za sebou a útočí na rekord. St. Mirren prohrál s Celticem potřetí v sezóně a nevsítil mu ani branku, celkové skóre 0:9 rozhodně není lichotivé. V tabulce zůstane nejlépe osmý a ještě se před něj může dostat devátý Aberdeen.

Domácí ovšem drželi s favoritem dlouhou dobu krok a teprve dvacet minut před koncem rozhodli svěřenci Neilla Lennona o své výhře. V 71. minutě přesně zamířil James Forrest a dvě minuty před koncem normální hrací doby pojistil výsledek Craig Brown. Po úvodním oťukávání se dostal do šance domácí Mark McAusland, jenže gólman Fraser Forster naprosto brilantně zachytil balón na brankové čáře.

Po čtvrthodině hry zahrozili také hosté, kdy se z dobrých pětadvaceti metrů napřáhl Gary Hooper a gólman Craig Samson měl co dělat, aby jeho pokus odvrátil na rohový kop. Z něho si domácí mohli dát vlastní gól, Samson ale situaci na brankové čáře včas vyřešil. Další větší šance přišli až v závěru půle, v poslední pětiminutovce tlačili hlavně zelenobílí. Do listiny střelců se už teď málem zapsal Forrest, který však prudkou ránou orazítkoval pouze břevno.

Po změně stran útočných akcí přibylo. A překvapivě byli v první čtvrthodině blíže brance hosté. Nejprve Dougie Imrie nechal tvrdou ránou vyniknout skvělého Forstera, následně gólman Celticu podržel svůj tým proti ráně Paula McGowana, kterou vyrazil konečky prstů za koncovou čáru. Hosté ale udeřili z ničeho nic. Po nádherné kombinaci se uvolnil na hranici vápna aktivní Forrest a přímou ranou k tyči nedal Samsonovi žádnou naději - 0:1.

V poslední desetiminutovce se začali dít neskutečné věci. David Barron těsně před svým vystřídáním vypálil prudce na Forstera, ten však vyboxoval míč do bezpečí. Poté byli opět nebezpečnější hosté. Gary Hooper ve stoprocentní možnosti sice trefil pouze tyč, poté se ale nebál z dvaceti metrů vystřelit Brown a nádhernou ranou zamířil do pravé šibenice. Možnosti v nastavení už na výsledku 0:2 nic nezměnily a Celtic proto vyválčil velmi cenné tři body.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

zase o něco blíž k titulu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele