základní část, 1. kolo
23.07.2011 16:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Motherwell FC - Inverness Caledonian 3:0

Fotbalisté Motherwellu v loňském ročníku skončili na šesté pozici a svou pohárovou účast z uplynulé sezóny v tomto ročníku nezopakují. Nicméně do nových bojů vkročili tou správnou nohou a jako jediný celek ze sobotního programu získali všechny tři korálky. A nutno podotknout, že vcelku s přehledem. Loňského nováčka z Inverness snadno přejeli poměrem 3:0 a prozatím se tedy dostali do čela tabulky.

Inverness v uplynulé sezóně s jistotou udrželo nejvyšší soutěž a skončilo na sedmé pozici, dlouho bojovalo také o horní polovinu tabulky. A i když to nakonec nevyšlo, tak dosáhlo na vcelku slušný úspěch. Nyní by podle odborníku mohli mít Caledonian mnohem větší starosti se záchranou a první kolo je toho živým důkazem. Domácí ve Fir Parku rozhodli o své výhře už v prvním poločase a pojišťovací trefu přidali čtvrthodiny před závěrečným hvizdem.

Domácí začali aktivněji a do první šance se dostal Jamie Murphy, který ale po spolupráci s Michaelem Higdonem pálil vedle. Murphy ovšem vsítil druhou trefu a vzhledem k tomu, že se o něho v současné době zajímá několik velkoklubů z anglické Premier League, tak mu pobyt ve skotském klubu nemusí už v nejbližších dnech stačit. Motherwell otevřel skóre ve 25. minutě, kdy přesně do černého zamířil Steven Hammell.

Po centru Chrise Humphreyho přiklepl Higdon právě pro Hammella a ten nekompromisně z vápna zamířil z voleje přímo k tyči - 1:0.v Za tři minuty naděje hostů na bodový zisk opět o něco poklesli, když nová letní posila Nicky Law vyslal perfektní pas a Murphy nez emocí zakončil pod tělo bezmocného gólmana Ryana Essona. Hosté se ale poté osmělili a poslední čtvrthodina patřila jim. Avšak pokusy Richieho Forana a Grega Tanseye přesné nebyly.

Domácí následně kontrolovali průběh hry a diváci se ve druhé půli dočkali ještě jedné trefy. V 77. minutě totiž vyslal naprosto senzační ránu z dobrých třiceti metrů Keith Lasley. Bývalý hráč Hearts trefil přímo horní levý roh. V příštím kole jede Motherwell do Rugby Parku, kde narazí na Kilmarnock, Ivnerness přivítá před vlastními fandy Hibernian, od kterého se čekají po loňské zpackané sezóně mnohem lepší výsledky.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele