o udržení, 36. kolo
02.05.2012 20:45 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Kilmarnock FC - St. Mirren FC 0:2

Fotbalisté St. Mirrenu až nečekaně snadno skolili venku lídra skupiny o udržení Kilmarnock na jeho hřišti 2:0 a přiblížili se mu v tabulce na rozdíl jednoho jediného bodu. Domácí předvedli tragický výkon, ve druhé půli neproměnili penaltu a po inkasovaných gólech od McGowana a Thompsona po právu prohráli.

Killie se od začátku nedařilo vůbec nic. St. Mirren předvedl především parádní výkon vzadu, a když už se soupeři podařilo vystřelit na bránu, stál v ní skvělý gólman Samson. Do utkání nenastoupil opět domácí Paul Heffernann a nejlepší střelec Dean Shiels nepřevedl vůbec dobrý výkon. Právě tyhle faktory možná také rozhodly o porážce.

Začátek zápasu se navíc svěřencům kouče Kennyho Shielse šeredně nevydařil. Ze tmy najednou v 9. minutě vyskočil McGowan, po celý zápas neviditelný duch, a protože se nejlépe zorientoval v malém vápně, mohl se radovat ze vstřelené branky. Domácí toho opravdu moc nepředvedli, vystřelit dokázali Harkins nebo Racchi, ale nebyli úspěšní.

Ve 38. minutě se ještě hostující zabiják Thompson neprosadil, v poslední minutě druhé půle už ale ano. Tesselaar unikl po levé straně, nacentroval do vápna na svého spoluhráče, který do protipohybu gólmana Bella přidal druhý gól. Nejenže Kilmarnock prohrával, ale ještě k tomu dostal od soupeře nepříjemný dárek do šatny.

Druhé dějství si již Saints pohlídali. Zbytečně se nikam netlačili a nechali svého soka se topit ve vlastní nechutné šťávě. Asi rozhodujícím momentem utkání byla 54. minuta. McGregor v šestnáctce zahrál rukou a kopala se penalta. Hvězda Shiels však selhala a mohla se frustrovaně vztekat, že Samson pokutový kop polapil.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele