základní část, 4. kolo
14.08.2011 13:15 CET
4 : 1
(2:1)

Reportáž

Kilmarnock FC - Hibernian FC 4:1

Fotbalisté Kilmarnocku dokázali navázat na předešlé výkony a proti relativně slabšímu soupeři si připsal snadné tři body. Killie tak opakují své výkony z minulého roku, kde skončili nakonec na pátém místě tabulky a i nyní to vypadá, že by se mohli do nejlepší šestky vejít. Domácí se brzy dostali vedení, soupeř ale okamžitě odpověděl vyrovnávací trefou. O dělbě bodů rozhodl vlastní gól hostů, po přestávce Kille přidali ještě dvě trefy.

Obavy z toho, že útočná fáze bude hodně váznout, jsou tak mávnutím kouzelného proutku smazány. Kilmarnock v úvodu sezóny remizoval se silným Motherwellem i Dundee United, s těmito dvěma celky a ještě s Hearts by se měl prát o pohárovou Evropu. V tuto chvíli se s pěti body na kontě posunul na čtvrtou příčku v tabulce, Hibernian se třemi body prozatím okupují deváté místo. Ovšem na začátku sezóny jsou předčasné odhady bezvýznamné.

Killie poslal do vedení už ve 3. minutě Paul Heffernan. Po dlouhém pasu Roryho McKeowna z levé strany neuhlídala obrana Hibs právě Heffernana a ten pohotově přízemní střelou obstřelil gólmana Grahama Stacka. Nicméně hosté se nevzdali a o deset minut později opět začali živit naději na bodový zisk. Po slabé nahrávce obránce Ryana O'Learyho uvolnil Lewis Stevenson nabíhajícího Davida Wotherspoona, který našel ve vápně úplně osamoceného útočníka Garryho O'Connora - 1:1.

Jenže od této chvíle Kilmarnock přitlačil na pilu a čtyři minuty před přestávkou rozhodl. James Dayton poslal do uličky Caluma Bootha, který vyslal přízemní centr na přední tyč a tam si ho nešťastnou náhodou do vlastní sítě srazil Paul Hanlon. Po přestávce hosté odolávali celých dvacet minut, pak už ovšem přišla pojistka domácího týmu. Po faulu Wotherspoona na Dannyho Buijse šel rozehrávat přímý volný kop sebevědomý Dayton.

A byla to správná volba. Dayton totiž z dvaceti metrů brilantně zakroutil balón do horní poloviny branky za bezmocného Stacka. Konečnou podobu výsledku stanovil za dalších šest minut Heffernan, jenž tak zaznamenal svůj druhý gól v zápase. Po nahrávce Buijse vypálil z voleje mezi dvojicí Halon - Stephens a definitivně tak srazil soupeře na kolena. Ten se poté v závěrečné dvacetiminutovce nezmohl už ani na snížení stavu.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele