základní část, 17. kolo
03.12.2011 16:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Kilmarnock FC - Aberdeen FC 2:0

Fotbalisté Kilmarnocku potvrdili roli favorita proti Aberdeenu a dokázali tak navázat na senzační vítězství proti Jezdcům z Rangers. Díky tomu se Killie přehoupli přes hranici dvaceti bodů a poskočili v tabulce s dvaadvaceti korálky na šesté místo před St. Mirren, navíc se bodově dotáhli na páté Hearts. Naopak Aberdeen kvůli výhře Inverness klesl v tabulce na poslední místo.

V klidném utkání, kde sudí ukázal pouze tři žluté karty, si domácí svou výhru zasloužili. Na koně se dostali už po pěti minutách hry a druhou uklidňující trefu vsítili dvacet minut po přestávce. Dons už ve zbývajícím průběhu ani nesnížili a opět museli skousnout hořkou porážku. Hosté se zase nevyhnuli individuálním chybám, po jedné z nich inkasovali úvodní trefu a na rozjetého soupeře už v dalším průběhu nestačili.

Hned v první akci zápasu neodhadl svou zpětnou hlavičku Andrew Considine a vybídl ke skórování Garyho Harkinse, který osamocen tváří v tvář gólmanovi Jasonu Brownovi uspěl. Ten rozhodně nemohl příliš krátkou hlavičku Consodineho stihnout a celou situaci již nezachránil. V 18. minutě mohl srovnat Scott Vernon, jenže po centru Rickyho Fostera gólmana Camerona Bella nepřekonal.

Hned na to na druhé straně vypálil z dobrých pětadvaceti metrů Dean Shiels, avšak tentokráte si pohodlný zákrok připsal Brown. Domácí byli do konce úvodního dějství lepší, jenže zvýšit nedokázali. Největší šance Frasera Fyvieho z přímého volného kopu skončila těsně vedle levé tyče. Po pauze přitlačili domácí na pilu a drželi balón častěji na kopačkách, nakonec vsítili uklidňující trefu. Z osmnácti metrů napřáhl James Dayton a brankář Brown neměl šanci.

Hosté se na žádný výrazný tlak nezmohli a mohli být rádi, že nedostali další branku. Jejich obrana kupila jednu chybu za druhou a pokud se její činnost v dalších zápasech nezlepší, Aberdeen to bude mít se záchranou velmi těžké.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele