základní část, 15. kolo
19.11.2011 16:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Hibernian FC - Kilmarnock FC 1:1

Po dlouhých šesti zápasech se porušilo pravidlo domácího prostředí a tentokráte domácí celek nevyhrál. Tři body si neodváží nikdo a naopak si týmy z dolní poloviny tabulky rozdělily spravedlivě po bodu. Kilmarnock je v letošním ročníku suverénním remízovým králem, na kontě jich má po patnácti utkáních hned sedm, což je nejvíce v lize. Killie mají na kontě šestnáct bodů a jsou osmí, Hibernian je o pozici horší a má o dva body méně.

Navíc po prvním poločase to vypadalo, že hosté si z Easter Road odvezou všechny tři korálky a poskočí do horních pater tabulky, nakonec ale domácí zlepšili svou hru po pauze a hned v úvodu druhého dějství srovnali stav. Nerozhodný výsledek zařídil Leigh Griffiths, který v domácím dresu vsítil svou vůbec první trefu. Za hosty se tentokráte trefil Manuel Pascali, jenž si připsal druhou branku v ročníku.

Nahradil tak dvojici Heffernan - Shiels, která se letos trefila už třináctkrát, nicméně teď vyšla na prázdno. Hibs navíc poprvé nastoupili pod novým koučem Billym Brownem, jenž zřejmě zůstane na trenérské lavici nadále a rozhodně to nebyl úplně špatný začátek. I když po většinu zápasu byli přeci jen aktivnější hosté. Ti se dostali do vedení v 37. minutě, když se střela Dannyho Buijse odrazila k volnému Pascalimu a gólman Graham Stack neměl šanci.

Jenže domácí hned po poločase sáhli k výbornému tahu a ve 46. minutě poslali na hřiště Griffithse, který byl v průběhu týdne nemocný. Ten se otrkal po několika sekundách. V první možnosti neuspěl, v té druhé už ano. Ránu Ivana Sproula dokázal brankář vyrazit do ostrého úhlu přímo na kopačku Griffithse a ten naprosto přesně trefil volné místo v brance. Do konce zápasu ale tlačil Kilmarnock a též poslal z lavičky náhradníků na hřiště své tajné eso.

James Dayton se dostal na trávník až po hodině hry, stihl si ale vypracovat dvě obrovské možnosti. Jenže fantastické zákroky předvedl Stack a tak o vítězi rozhodnuto nebylo. V příštím kole přivítá Kilmarnock silné Jezdce z Rangers, Hibernian se pojede poprat o horní patra tabulky na půdu konkurenčního St. Johnstone.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele