základní část, 26. kolo
11.02.2012 16:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Hibernian FC - Aberdeen FC 0:0

Hibernian v posledních deseti ligových duelech dokázalo vyhrát pouze jednou a to na půdě posledního Dunfermlinu, cenné body mu tak chybějí. Nyní na Easter Road opět nedokázalo vyhrát, nicméně připsalo si alespoň cenný bod za remízu 1:1. Díky tomu přeskočilo v tabulce soupeře o jeden bod a blíží se k dvacetibodové hranici, k tomu má ještě jeden duel k dobru. Aberdeen se naopak dostal na hranici třiceti bodů a o skóre klesl na sedmé místo.

Přeskočilo ho totiž Dundee United, avšak do konce základní části zbývá ještě sedm kol a tabulka se vskutku může hodně promíchat. Diváci se v mrazivém počasí rozhodně nemohli kochat nijak úchvatnou hrou a skvělými kombinacemi, naopak se museli smířit s mnoha souboji a bojem o každý balón. Nicméně po celou dobu se hrálo v klidu bez ostřejších zákroků, o čemž vypovídá pouze jediná žlutá kartě na straně domácích v celém zápase.

Hned v úvodu zápasu si oba brankáři připsali dobré zákroky. Hostující Mitchel Megginson se musel vytáhnout proti ráně Scotta Vernona, který byl ve vápně nikým nehlídán a měl velkou možnost otevřít skóre. Ihned na to na druhé straně po výkopu Megginsona a centru Frasera Fyvieho hlavičkoval Rory McArdle, avšak gólman Graham Stack míč zkrotil v rukavicích. Hibs byli dále aktivnější, hlavička Davida Wotherspoona se však mezi tři tyče nevešla.

Dlouhých míčů postupem času přibývalo. Další hlavička Joshe Magennise šla přímo do náruče Stacka, na druhé straně hlavičkoval mimo Andrew Considine. Až do konce zápasu příliš šancí k vidění nebylo. Jednou na každé straně byla k vidění ruka v pokutovém území, píšťalka sudího však zůstala němá. Dons v příštím kole přivítají St. Johnstone a mají velkou možnost přiblížit se pátému místu při případné výhře, Hibs doma přivítají silný Celtic.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele