základní část, 27. kolo
18.02.2012 16:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Dunfermline Athletic - Inverness Caledonian 1:1

Fotbalisté Dunfermlinu získali v domácím prostředí bod s Inverness a bodově se dotáhli na svého největšího rivala v boji o záchranu, Hibernian. Nicméně spokojení asi příliš nebudou, určitě si představovali tříbodový zisk. Naopak Inverness má stále náskok osmi bodů na poslední místo a v tuto chvíli se nemusí strachovat o prvoligovou příslušnost. Hosté zůstávají na desátém místě se ziskem sedmadvaceti bodů a stále mohou myslet na horní polovinu tabulky.

Přitom domácí šli do vedení na konci prvního poločasu a vypadalo to, že směřují k důležitým třem bodům. Avšak St. Mirren se nenechal zahanbit a dvacet minut před koncem zápasu vyrovnal na konečných 1:1. Utkání od samého začátku probíhalo v naprostém poklidu a sudí nevytáhl z kapsičky jedinou kartu. Do první šance zápasu se dostali hosté, když ve 12. minutě pálil těsně vedle tyčky Greg Tansey.

Hosté následně zahrozili krátce po čtvrthodině hry, když Nick Ross mířil taktéž o něco vedle domácí branky. Stejný hráč se o pár minut později dostal do slibnější příležitosti po spolupráci s Claudem Gnapkou, jenže jeho střelu zlikvidoval gólman Ryan Esson. Domácí se probudili až po necelé půlhodině hry, kdy Martin Hardie mířil těsně nad břevno branky Kevina Rutkiewicze. Následně na druhé straně hlavičkoval slabě David Proctor.

Těsně před přestávkou zahrozil domácí Andy Kirk a hned z toho byla vedoucí trefa. Po jeho přihrávce pálil asi z dvanácti metrů přesně k tyči Joe Cardle. Po přestávce vyrobily v úvodní čtvrthodině oba výběry několik chyb, avšak ani jedna střela nešla mezi tři tyče. Poté mohli navýšit domácí, jenže Kirk se snažil ve výhodnější pozici najít Hardieho a svého spoluhráče nakonec nenašel. V 73. minutě tak Inverness z ničeho nic srovnal stav.

Richie Foran poslal nádherný pas na zadní tyč, kde nejprve Ross promáchl, napodruhé už byl ale úspěšný a poslal míč za gólmana Essona. Do konce zápasu měl ještě šanci střídající Buchanan, avšak rozezvoněl pouze břevno.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele