základní část, 3. kolo
06.08.2011 16:00 CET
3 : 3
(1:0)

Reportáž

Dunfermline Athletic - Inverness Caledonian 3:3

Gólová přestřelka se konala na hřišti Dunfermlinu, který nakonec s Invernessem uhrál remízu 3:3. Domácí šli do vedení po brance Andyho Kirka, po přestávce ale srovnal Greg Tansey a Kirk musel vracet vedení na stranu Dunfermlinu. Hosté se však nevzdali a nejenže Jonny Hayes srovnal, ale sedm minut před koncem utkání otočil stav svým druhým gólem Tansey. Hrdinou nováčka soutěže se však stal Martin Hardie, jehož volný kop z nastavení rozhodl o remíze 3:3.

Domácí do utkání vstoupili aktivně, nejprve ohrozil bránu svým rohovým kopem Cardle a poté poslal do pokutového území míč veterán Hardie. Andrew Barrowman měl na noze gól, ale brankáři Essonovi se nějak podařilo míč vyrazit. Hosté se k první střele dostali až po pětadvaceti minutách, kdy volný kop Tanseyho vytěsnil Gallacher. Domácí brzy odpověděli, Paul Burns ještě střílel mimo, ale z podobné pozice se po přihrávce Hardieho dostal ke střele i Kirk a Esson na míč nedosáhl - 1:0.

Další ránu utrpěli hosté po osmatřiceti minutách hry, kdy musel být Kenny Gillet vystřídán po srážce hlavou s Austinem McCannem. Po příchodu Davida Proctora se Invernessu, jenž byl v první půli výrazně slabším týmem, podařilo jít do kabin pouze s jednogólovým mankem. Po přestávce ale na hřiště přišel snad úplně jiný tým, dvě minuty po začátku druhého poločasu prošel přes dva hráče Tansey a jeho nízká střela tečovaná Keddiem skončila až v bráně - 1:1.

Dunfermline to ale nerozhodilo, Cardle zvolil místo střely centr na volného Kirka, jenž vrátil domácí do vedení. Inverness mohl v 67. minutě srovnat, kdy Gallachera překonal hlavou Foran, míč však ještě posunul do brány v ofsajdu stojící Tade. Hosty to nicméně dlouho mrzet nemuselo, v 76. minutě Gallacher pouze vyrazil pokus Tudura-Jonese a Hayes zblízka vyrovnal na 2:2.

Hosté navíc utkání otočili ve svůj prospěch, v 83. minutě Foran hlavičkoval napříč pokutovým územím a Tansey míč dorazil do brány - 2:3. Inverness ovšem měl v dnešním utkání i dávku štěstí, když v nastavení dostal příležitost zahrávat volný kop Hardie, jenž zdálky krásnou střelou srovnal na konečných 3:3.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele