základní část, 13. kolo
29.10.2011 16:00 CET
1 : 4
(0:2)

Reportáž

Dunfermline Athletic - Dundee United 1:4

Dundede United snad poprvé v sezóně ukázalo, že umí ještě hrát fotbal a na nováčka z Dunfermlinu vybalilo s opravdovou zbraní. Rozebíralo obranu nováčka, jako malé dítě s lehkostí rozebírá lego a nasázelo mu zaslouženě čtyři branky. Domácí se zmohli jen na jednu, a proto jsou v tabulce stále jedenáctí s malou šancí na výrazné zlepšení. Dunfermline totiž má pouze jeden bod náskok na poslední Inverness a nenachází se v dobré situaci.

Dundee porazilo zřejmě v tuto chvíli nejslabšího konkurenta celé SPL, nicméně tento úspěch může znamenat obnovení sebevědomí a hosté mohou tabulkou stoupat. Teď se posunuli na osmou příčku se ziskem čtrnácti bodů a cesta do nejlepší šestky je přeci jen o něco blíže. Hosté vedli díky skvělé úvodní dvacetiminutovce 2:0 a když domácí po pauze snížili, v závěrečné čtvrthodině zápasu výsledek sebejistě pojistili dalšími dvěma trefami.

Tu první vsítil již ve 13. minutě po přímém volném kopu Willa Flooda obránce Paul Dixon, který svým prudkým volejem nedal gólmanovi Gallacherovi žádnou naději. O pět minut později založil Dixon další gólovou akci, když přeběhl čtvrt hřiště, obešel protihráče Johna Pottera a s přehledem uvolnil Lauriho Dalla Valle, který nemohl minout. Ve 25. minutě se navíc urodila další pohroma pro domácí celek.

Přímou červenou kartu totiž obdržel Gary Mason po surovém zákroku na Johnnyho Russella. Nicméně od této chvíle Dunfermline neinkasoval dobrých padesát minut a navíc deset minut po pauze vykřesal naději na bodový zisk. Balón dokázal vybojovat Paddy Boyle a poslal následný centr na Andyho Kirka, který s přehledem pokořil gólmana Dušana Perniše. Avšak přesně čtvrthodiny před koncem nebylo o vítězi pochyb.

Po přímém volném kopu do pokutového území z voleje přesně pálil Johny Russel přímo do horní síťky - 1:3. Konečnou podobu výsledku stanovil v 82. minutě Gary Mackay-Steven, který využil přihrávky Russela.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele