základní část, 3. kolo
06.08.2011 16:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Dundee United - St. Mirren FC 1:1

Fotbalisté Dundee United nedokázali potvrdit dobrý výkon z Tynecastle Stadium a i když se prozatím dostali do vedení v SPl, tak ztráta proti St. Mirrenu v domácím prostředí určitě může v dalším průběhu mrzet. Saints se totiž dostali do vedení už po 11. minutách hry a poté jako v téměř každém zápase vytvořili obranný blok. Ten sice držel velice dlouho, nakonec ale v 67. minutě povolil a remízový stav zařídil domácí Jon Daly.

Nicméně vzhledem k okolnostem se musí výkon hostujícího celku opravdu vyzdvihnout. V 6. minutě nastavení úvodního dějství se totiž pakoval předčasně do kabin Nigel Hasselbaink, který zatáhl za záchranou brzdu a k zemi stáhl unikajícího Paula Dixona, sudí neměl jinou možnost. Nicméně hosté i přes početní nevýhodu dlouho odolávali tlaku hostujícího celku a remízový výsledek v takto těžké situaci si určitě za svou bojovnost zasloužili.

Hned v úvodu potkala domácí výběr nepříjemnost, když už v 6. minutě musel ze hřiště odejít Scott Severin a nahradil ho Scott Robertson. Hned na to museli domácí řešit druhou nepříjemnost, když se na levém křídle prosmýkl mezi dvěma obránci Hasselbaink a na přední tyči uvolnil svou přihrávkou po zemi Stevena Thompsona, který dokázal rozvlnit síť - 0:1. Následně se sám Hasselbaink ocitl v šanci, jeho pokus levačkou ale zlikvidoval gólman Dušan Perniš.

Hosté si vytvářeli mírný tlak až do samého závěru prvního poločasu a byli vskutku lepším celkem až do osudného momentu, který změnil ve druhém dějství obrázek hry. Blízko vyrovnání byli domácí po rohovém kopu Willo Flooda, který vyzval ke skórování Johna Rankina, ovšem obránce Saints Darren McGregor dokázal balón na poslední chvíli odvrátit. Johnny Russell zkusil štěstí o něco později, avšak gólman Craig Samson převedl jistý zákrok.

Po hodině hry byl ještě blíže vyrovnání Daly po centru Watsona, avšak irský forvard zamířil trochu nešťastně vedle tyče. Stejný hráč se však v 67. minutě přeci jen dočkal. Scott Allan totiž uvolnil na křídle Jona Goodwina a ten vyslal centr do vápna, kde Daly mířenou střelou na přední tyč vyrovnal na 1:1. V závěru sice ještě Samson musel řešit těžké situace, ovšem stav se už nezměnil a spokojenější tak určitě je St. Mirren.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Oba kluby můžu, tak by byla ideální remíza. Favoritem jsou však domácí .... Tip 2:1.

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

A jo, nakonec remíza ... dobrý.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele