základní část, 32. kolo
31.03.2012 16:00 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Dundee United přehrálo Dunfermline a dál může snít o Evropě

Dundee dokázalo splnit úlohu favorita a po snadné výhře nad posledním Dunfermlinem se posouvá už na čtvrtou, tedy pohárovou příčku. Naproti tomu Athletic zůstávají přikováni u dna s tříbodovým mankem na předposlední Hibs.

United vstupovalo do utkání po sérii osmi zápasů bez porážky, přičemž posledních pět duelů shodně vyhrálo a mohlo pomalu začít pomýšlet na evropské poháry, naproti tomu hosté zůstávali přikováni na chvostu a potřebovali každý bod. Ty se jim ovšem začaly vzdalovat hned od první minuty, kdy na Dixonův centr naběhl nehlídaný Daly, mezi tři tyče ale nezamířil. Stejné vyústění potom měl i pokus Gunninga.

Chris Smith, jehož výkony vedly manažera Jima Jefferiese k získání Bernarda Domínqueze se znovu nedokázal vyvarovat naivní chyby a špatným odkopem vybídl k zakončení Dixona, ten však nezvládl přes houštinu těl střílet a v tísni zamířit do prostoru branky. Vzápětí vyzval Gary Mackail-Steven ke střele Neilsona, ani ten ale z bezprostřední blízkosti neuspěl.

To se mohlo domácím vymstít krátce po půlhodině hry, kdy si na volný přímý kop Cardleho naskočil Keddie, ovšem ani jemu se nepodařilo správně seřídit mířidla. Na druhé straně musel tentokrát své umění předvést Smith, jenž si poradil s dalekonosným pokusem Mackay-Stevena.

Druhých pětačtyřicet minut už ale hosté vydrželi odolávat jenom pouhé čtyři minuty, kdy si mičudu skvěle zpracoval Daly a následně nedal strážci dunfermlinské svatyně žádnou šanci zasáhnout - 1:0. Zvýšit mohli o chvíli později postupně Mackay-Steven, tomu se však postavil do cesty Smith, Russell pak pro změnu hlavičkoval nepřesně, na místo určení nedokázal zamířit ani Rankin.

Kýžená pojistka tak přišla až deset minut před koncem, kdy aktivní Mackay-Steven připravil palebnou pozici pro Robertsona, a ten se nemýlil - 2:0. Tři minuty nato bylo definitivně rozhodnuto, když si pas Russela nenechal ujít, jako první reagující Daly a zajistil svému týmu v pořadí už šesté vyhrané utkání v řadě.

Autor: Jiří Vojík / bbc.co.uk

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dundee je jasnej favorit, ale nebude to mit lehke... tip: 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Dundee je jasnej favorit, ale nebude to mit lehke... tip: 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

praveze to mali lahke, Dunfermline sa povazuje za najslabsi tim sutaze

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele