základní část, 5. kolo
20.08.2011 16:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Dundee United - Dunfermline Athletic 0:1

Nováček Dunfermline Athletic pokračuje ve skvělých výsledcích, jeho sérii bez porážky nedokázal utnout ani na vlastním hřišti Motherwell. Přestože po celý zápas měli převahu domácí hráči, o výhře Dunfermlinu rozhodl pět minut před koncem utkání svým gólem Paul Burns.

Dunfermline do utkání moc aktivně nevstoupil a United mohli v poklidu rozjíždět jednu akci za druhou. Tvrdou střelu zdálky vyslal Willo Flood, ale míč skončil v rukavicích gólmana Gallachera. K další střele se dostal Barry Douglas, ale mířil mimo bránu. Na druhé straně z podobné vzdálenosti hlavičkoval Martin Hardie a to byla také jediná ofenzivní akce Dunfermlinu za celý první poločas.

Naproti tomu United pokračovali ve svém tlaku, střelu Russella dokázal zastavit až obránce Jason Thomson a k hlavičkám se propracovali Douglas a Daly. Hosty i v tomto utkání několikrát podržel skvělý Gallacher. Po zablokované střele Dalyho se k ohrožení brány dostal Flood, ale brankáře nepřekonal. Poté se ke střele zdálky odhodlal Robertson, ale Gallacher míč znovu vytěsnil. Obrana Dunfermlinu byla dnes hodně děravá a po průniku Rankina skončil míč jen těsně vedle brány.

United byli lepším týmem i po přestávce, ale Russell zahodil velkou příležitost a přestřelil bránu. Po rohovém kopu měl s pokusem Flooda znovu práci Gallacher. Další příležitost Rankina skončila i tentokrát těsně mimo, než se k ojedinělé střele dostali i hosté, volný kop Hardieho však minul bránu. Už to vypadalo, že se oba týmy budou muset spokojit s bodem, ovšem pět minut před závěrečným hvizdem poslal Cardle přihrávku Burnsovi, který přesnou střelou do rohu brány zajistil Dunfermlinu nečekané vítězství 1:0.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele