o titul, 36. kolo
03.05.2012 20:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Celtic FC - St. Johnstone FC 1:0

Celtic doma udolal jedinou brankou St. Johnstone a jenom tím potvrdil svojí suverenitu ve skotské soutěži. Hosté se mohli v případě vítězství bodově dotáhnout na čtvrtý Dundee United, to se ale nakonec nepodařilo. Jediným střelcem se stal v prvním poločase Anthony Stokes.

Zápas v Celtic Parku začal z obou stran dost opatrně a diváci až do 28. minuty neregistrovali žádnou větší příležitost. Po půlhodině hry pak rozehrávali zelenobílí rohový kop, ten nadělal ve vápně Saints paseku a z bezprostřední blízkosti dorážející Anthony Stokes poslal Celtic do vedení - 1:0 pro domácí. Celtic byl lepší, ale nedá se říci, že by v utkání nějak dominoval.

Po hodině hry trefil tyčku Bangura a Celtic tak stále vedl jenom 1:0. Saints si pochopitelně dobře uvědomovali, že jim stačí jediná branka na vyrovnání a tedy k zisku cenného bodu. O chvíli později, po Bangurově šance měl na kopačce vyrovnání hostující Morris, ovšem svůj projektil zamířil těsně nad břevno. V závěrečné fázi utkání musel být domácí brankář Zaluska neustále ve střehu, dokonce musel několikrát zasahovat.

Hráči Celtiku se zase snažili vstřelit druhý gól, který by definitivně rozhodl o výsledku dnešního utkání. A ono se to vlastně podařilo, jenže z ofsajdové pozice, takže sudí nakonec branku správně neuznal. V nastaveném čase došlo k zajímavému okamžiku, kdy se na lajně zranil pomezní rozhodčí a musel být střídán čtvrtým. Co je však důležitější, že se další změna skóre neudála. Celtic porazil St.Johnstone 1:0 a potvrdil svojí naprostou nadvládu ve skotské Premier league.

Autor: Ondřej Linhart / soccernet.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele