základní část, 7. kolo
10.09.2011 16:00 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Celtic FC - Motherwell FC 4:0

Fotbalisté Celticu drtili svými útoky svého soupeře po celý průběh zápasu a v tabulce ho přeskočili o dva body, na druhém místě navíc mají také duel k dobru. Motherwell tak absolutně vyhořel ve druhé těžké zkoušce a na nejsilnější rivaly v tuto chvíli nemá, o čemž svědčí celkové skóre 0:7. Ovšem i tak hráči z Fir Parku zažívají úspěšný start do sezóny a pokud dokážou s vyrovnanými soupeři vyhrávat, pohárová Evropa je minout nemusí.

Celtic se opět dotáhl na Jezdce z Rangers, kteří mají na kontě šestnáct bodů, tedy o jeden více než jejich úhlavní soupeř. Boj o titul se tak opět začíná zužovat do minisouboje dvou výběrů, nicméně v průběhu sezóny se přeci jen ještě někdo může přidat. Celticu jistě zvedl sebevědomí fakt, že se na úkor disciplinárního potrestání švýcarského Sionu dostal do základní skupiny Evropské Ligy a na hřišti to opravdu bylo znát.

Celtic si čtyři branky rozdělil stejným dílem do obou poločasů a od samého začátku měl vystoupení pod kontrolou. Úvodní trefu vsítil již v 9. minutě James Forrest, kdy po přiťuknutí Garyho Hoopera vyslal přízemní centr Anthony Stokes a Forrest rozvlnil síť střelou do vzdálenějšího koutu branky. Další uklidňující branku domácí vsítili po více jak půl hodině hry zásluhou Joe Ledleyho a vzali soupeři reálnou naději na bodový úspěch.

Předtím ještě Hooper rozezvonil po celém stadionu brankovou konstrukci, pak po skvělé asistenci Stokese vyslal Ledley kontrolovanou ránu k tyči - 2:0. Další a naprosto rozhodující branka se zrodila přesně v polovině druhého poločasu, kdy předvedl opravdu fantastický útok Ki Sung-Yueng. Jeho do uličky poslal Ledley a korejský mladíček se dokázal na hranici vápna uvolnit a báječnou pravačkou vymetl všechny pavučiny ve vzdálenějším koutě.

Konečnou podobu zápasu po výsledkové stránce určil opět aktivní Forrest, jenž dal svůj druhý gól čtvrthodiny před závěrečným hvizdem. Jeho úprk po křídle mu vynesl souboj tváří v tvář gólmanovi Darrenu Randolphovi a ten na jeho pohotovou ránu nestačil. V závěrečných minutách se duel spíše dohrával a nic zajímavého už k vidění nebylo.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele