o titul, 38. kolo
13.05.2012 13:30 CET
5 : 0
(3:0)

Reportáž

Celtic FC - Heart of Midlothian 5:0

Fotbalisté Celticu potvrdili velice dobrou formu z letošní sezóny a soupeři Hearts nadělili pět branek. Odevzdaný soupeř se totiž soustředí na finále národního poháru a nedělní utkání naprosto nezvládl. I tak ale díky vysoké domácí prohře St. Johnstone zůstal o dva body na pátém místě a v příštím ročníku si zahraje evropské poháry nehledě na to, jak finálový duel s jedenáctým celkem SPL dopadne. Celtic vyhrál soutěž o dvacet bodů.

Domácí byli lepší od samého začátku a během úvodních osmi minut se dostali do dvoubrankového vedení. Kuriozitou je, že se o všech pět branek Celticu postaral jediný hráč - Gary Hooper! Ten ještě před tímto utkáním bojoval o post nejlepšího střelce SPL, nicméně nakonec s přehledem v tomto ohledu vítězí. Nakonec nastřílel čtyřiadvacet branek a o pět tref přeskočil druhého Jonathana Dalyho z Dundee United.

Hooper se poprvé prosadil v 5. minutě, když z hranice vápna střílel Georgios Samaras a gólman Jamie MacDonald vyrazil jen k hrdinovi utkání, který se do prázdné branky nemýlil. O tři minuty později si oba hráči spolupráci zopakovali. Samaras předvedl skvělý průnik na hranici vápna a předložil balón Hooperovi, který ani tentokráte prázdnou branku neminul - 2:0. Hattrick domácí forvard dokončil pět minut před přestávkou.

Arvydas Novikovas fauloval ve vápně Joe Ledleyho a sudí odpískal pokutový kop. K němu se sebevědomě postavil Hooper a střelou doprostřed branky zmátl MacDonalda. V polovině druhého dějství přidal anglický útočník čtvrtou trefu, když po nešťastném přistrčení Mariuse Žaliukase obešel snadno hostujícího strážce a trefil přesně. Poslední pátý gól přidal tři minuty před koncem, když po další přihrávce Samarase opět trefil z pěti metrů odkrytou klec - 5:0.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Hooper

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele