základní část, 27. kolo
19.02.2012 13:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Aberdeen FC - St. Johnstone FC 0:0

Fotbalisté Aberdeenu podruhé za sebou pouze bezbrankově remizovali a musí se spokojit s jedním bodem. Nicméně ten se proti celku z horní poloviny rozhodně cenní a Aberdeen má stále velkou šanci proklouznout do nejlepší šestky. Po postupu do dalšího kola národního poháru po opakovaném duelu s Queen of the South jsou v celkem dobré pohodě a na šesté Dundee ztrácí pouze jeden bod. St. Johnstone je stále páté, bodově se ale dotáhlo na Hearts.

Saints ovšem o svou účast stále musejí bojovat, mají na sedmý celek tabulky náskok pouhých pěti bodů a to se rozhodně dá ještě v šesti utkáních ztratit. Dons navíc už v deseti duelech v řadě neprohráli a připsali si páté čisté konto v sezóně, právě oni mohou ještě Saints pořádně prohánět.

Do prvního náznaku šance se dostali domácí, ovšem úvodní střelu na branku zaznamenal Francisco Sandaza. Nejaktivnější muž hostů byl nejprve nachytán v ofsajdu, poté jeho prudkou ránu zkrotil gólman Jason Brown. Domácí poslali pozdrav gólmanovi Alanu Mannusovi až po dvaceti minutách hry, nicméně ten se střelou Scotta Vernona neměl příliš velké problémy. Poté pokračovali v mírném tlaku Dons.

Největší šanci úvodního dějství promarnil Fraser Fyvie, jehož hlavičku na konci půle skvěle vyrazil Mannus. Poté Kari Arnason našel na hranici šestnáctky vycházející hvězdu Mitche Megginsona, jenže jeho dobrou střelu zblokovala obrana Saints na roh. Ve druhém dějství Mark Hughes uvolnil Vernona, jeho střela ale šla jen těsně vedle tyče. Domácí se dostávali až do konce zápasu do větších šancí, ovšem tu největší promarnil hostující Sandaza.

Po krásném centru se ocitl v dobré pozici ve vápně zcela osamocen, jenže střela mu nesedla a mířila těsně vedle branky. V příštím kole se Aberdeen pokusí konečně vsítit branku na hřišti konkurenčního St. Mirrenu, St. Johnstone přivítá poslední Dunfermline.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele