základní část, 1. kolo
23.07.2011 16:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Aberdeen FC - St. Johnstone FC 0:0

Fotbalisté Aberdeenu začali letos po výsledkové stránce ospale, stejně jako tomu bylo v průběhu celého minulého ročníku. V domácím duelu na Pittodrie Stadium proti St. Johnstone uhráli jen bezbrankovou remízu a k tomu je potkala další nepříjemnost. Loni se Dons potáceli s vyloučenými hráči a ani v tomto kole tomu nebylo jinak. Od 65. minuty hráli bez vyloučeného Ryana Jacka, přitom v celém průběhu zápasu sudí udělil jen tři žluté karty.

A jednu k tomu až v nastaveném čase. První poločas spíše patřil domácím fotbalistům, nicméně hned v úvodu mohli prohrávat po velké hrubce obránce Youla Maweneho. Po jeho chybě se dostal k balónu Cillian Sheridan a poslal přihrávku na Davida Robertsona, ten ovšem v tváří tvář kolumbijskému gólmanovi David Gonzalezovi neuspěl. Poté měl na drusé straně dvě velké šance kapitán Dons Ricky Foster, jenže ani jednou úspěšný nebyl.

Nejprve z přímého volného kopu asi z třiceti metrů těsně minul, následně byl proti gólman Peter Enckelman. Dons sice poté tlačili, až do konce poločasu si ale žádnou vážnější příležitost nevypracovali. Naopak v samém závěru vystrašil Sheridan gólmana Gonzaleze, ten ale nakonec se štěstím úspěšně zasáhl. Po přestávce vrhli domácí všechny síly do útoku, vedoucí branky se ale ne a ne dočkat. Skvělý výkon předváděl především brankář Enckleman.

Ten nejprve fantasticky vyškrábl přímý volný kop Fostera, hned na to dokázal brilantně u tyče zachytit i pokus Darrena Mackieho. Největší šanci zápasu spálil krátce po hodině hry Fyvie. Jeho ránu totiž dokázal Enckleman vyrazit jen před sebe, následná dorážka nakonec skončila na tyči. V 64. minutě po zbytečném incidentu na Murraye Davidsona šel předčasně do sprch Ryan Jack a svěřenci kouče Craiga Browna tak náhle hráli v oslabení.

I přes tento problém byli domácí lepším celkem i v dalším průběhu, do dvou šancí se propracoval střídající Magennis. A když v závěru na druhé straně neuspěl Sherdian, skóre zápasu se do závěrečného hvizdu nezměnilo. V příštím kole vyzve St. Johnstone favorizované Rangers, Aberdeen pojede na půdu konkurenčního St. Mirrenu a určitě bude chtít vybojovat všechny korálky. Proti St. Johnstone totiž scházelo pouze lepší zakončení.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele