základní část, 19. kolo
17.12.2011 13:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Aberdeen FC - Hibernian FC 1:0

Aberdeen doma udolal jedinou brankou z pokutového kopu Hibernian 1:0 a potvrdil vzestup své formy. Rozhodující okamžik zápasu nastal v 59. minutě, kdy fauloval Sproule a penaltu proměnil Scott Vernon. Hibernianu už nepomohlo ani vyloučení Pawletta třiadvacet minut před koncem.

Rudí začali hned od úvodní minuty velmi slibně a vypracovávali si jednu možnost za druhou. Hibernian se dostával do zápasu postupně, nebezpečná byla zejména střela O’Connora, která se však neujala. Ve 22. minutě zachránilo hostujícím tým břevno. Smůlu měl v tomto případě McArdle. Šance pokračovaly i nadále, ale to nejpodstatnější se událo ve druhém poločase, konkrétně v 59. minutě.

Hostující Ivan Sproule fauloval ve vápně domácího Petera Pawletta a sudí Craig Thompson neváhal odpískat pokutový kop. K exekuci se postavil Scott Vernon a bezpečně poslal domácí do jednobrankového vedení - 1:0 pro Aberdeen. Každopádně hostům se naskytla svělá možnost na vyrovnání, či dokonce na zvrat v celém utkání. Předchozí postižený Pawlett tentokrát sám fauloval Stevensona a rozhodčí mu rovnou bez váhání udělil červenou kartu. To se domácím pochopitelně nelíbilo, avšak sudí svůj verdikt neodvolal.

Hibernian měl tedy možnost dohrávat utkání, zhruba třiadvacet minut, v početní převaze. Přesilovka se ale hostům vůbec nepovedla, domácí si drželi nejtěsnější náskok a také ho nakonec udrželi.

Autor: Ondřej Linhart / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele