základní část, 24. kolo
26.01.2011 20:45 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

St. Mirren FC - Dundee United 1:1

Dundee United má v letošní sezóně jeden velký problém. Nedokáže vyhrávat zápasy a velmi často remizuje. Přesto má v letošní sezóně štěstí, v několika duelech dokázal vybojovat cenný bodík až v samém závěru. A ani utkání na půdě St. Mirren Parku nebylo výjimkou. Saints vedli od 38. minutě, jenže Dundee jakoby po 85. minutě nastartovalo raketový pohon a minutu před koncem normální hrací doby opět dramaticky srovnalo na konečných 1:1.

Hosté získali jeden bod po sedmé v řadě, což je společně s pátým Inverness vůbec nejvíce v sezoně. Dundee je nyní největším kandidátem na čtvrté místo v SPL. Má totiž na kontě jen devatenáct odehraných zápasů a jeho soupeři mají k dobru v průměru tři utkání. Dundee nyní okupuje sedmou pozici se šestadvaceti body, na pátý Kilmarnock mu chybí šest bodů a určitě se v nejbližší době chce na něj dotáhnout. To Saints mají úplně opačné starosti.

Krčí se téměř na samém dně a tři body by potřebovali jako sůl. V současnosti jim patří desáté místo a náskok pěti bodů rozhodně není krátce po odehrané polovině dostačující. Domácí remizovali podruhé v řadě a jejich šňůra utkání bez vítězství se natáhla již na pět. Hosté byli na úvod prvního dějství lepší, ale konec poločasu patřil přeci jen domácím. Největší šance se urodily právě v závěrečné desetiminutovce.

Nejprve v 38. minutě po nebezpečném přímém volném kopu Jure Travnera vyskočil nejvýše Darren McGregor a poslal balón do sítě, odkop záložníka Morgana Gomise přišel už těsně za brankovou čarou. Těsně před pauzou promarnilo Dundee obrovskou příležitost na vyrovnání, když po přímém volném kopu Craiga Conwaye hlavičkoval David Goodwillie, ovšem balón narazil pouze do břevna a odrazil se pryč

Dundee ve druhém poločase dominovalo a vypracovalo si mnoho gólových možností. Tu největší opět zahodil Goodwillie, který podruhé v utkání rozezvonil břevno. Po centru Johnyho Russella měl před sebou odkrytou klec, jenže opět trefil pouze brankovou konstrukci. Nakonec se však United prosadili. V 72. minutě přišel na hřiště David Robertson a po čtvrthodině strávené na hřišti využil krásnou dlouhého centru Goodwillieho a hlavou přelomoval gólmana Paula Gallachera.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele