základní část, 2. kolo
21.08.2010 16:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

St. Johnstone FC - Aberdeen FC 0:1

Aberdeen v loňském ročníku zklamal všechny odborníky, fanoušky i příznivce. Skončil hluboko v poli poražených a vypadalo to s ním špatně. Nyní se ale zdá, že slabší soupeří z úvodu sezóny by mohli dát Dons dobrý impuls a ti se tak povezou na vítězné vlně. Aberdeen totiž dokázal vyhrát i v druhém zápase v řadě za sebou a společně s Celticem vévodí prozatím celé SPL. St. Johnstone v současnoti okupuje osmé místo.

Přitom hosté ukazují v tomto ročníku to, co jim chybělo po celou minulou sezónu. Dokážou totiž zabrat v ten rozhodující moment a umí se psychicky vyrovnat s těžkou situací. Dons dlouhou dobu nemohli vyzrát na defenzívu předloňského nováčka, nakonec ale čtyři minuty před koncem rozhodl o třech bodech Darren Mackie. A jsou to v každém případě velmi cenné tři body, na stánku McDiarmid Park se nevyhrává moc často.

V úvodní desetiminutovce se celky pouze rozkoukávaly, první možnost změny stavu měli na kopačkách Saints o něco později. Po centru do vápna se natahoval po balónu Marcus Haber, avšak na poslední chvíli přispěchal se skvělým obranným zákrokem Zander Diamond. Diamond ihned pokusil rozvlnit síť na druhé straně, avšak hlavičkoval nepřesně. Sanits opět hrozili ze standardek. Jednu z nich zahrával Cleveland Taylor, jenže po chybě hostující obrany přesně nezakončil Kevin Rutkiewicz.

Následně se musel o svou neprůstřelnost bát Mark Howard. Řítící se Taylor však o milimetry horní roh branky netrefil. Největší příležitost úvodního dějství spálil Chris Maguire. Ten napřáhl ze středu vápna, jenže gólman Enckelman brilantně vytáhl balón mimo tři tyče. V druhé nastavené minutě prvního poločasu ještě dobře hlavičkoval Haber, brankář Howard však dokázal včas balón zachytit a do kabin se šlo za nerozhodného bezbrankového stavu.

V druhém dějství se šance střídaly na obou stranách. Pět minut po přestávce Murray Davidson neuvěřitelně zblízka přestřelil. V 67. minutě netrefil hlavou branku ani Parkin, o tři minuty později těsně neskóroval po ráně z přímého kopu Hartley. Nakonec se Dons dočkali v 86.minutě. Zleva centroval Aluko a mužem na správném místě ve správný čas byl Mackie. Stačilo už jen dopravit balón z malého vápna do poloprázdné klece - 0:1.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele