základní část, 28. kolo
27.02.2011 16:00 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Rangers FC - St. Johnstone FC 4:0

Domácí Rangers využili zaváhání městského rivala Celticu a před vlastními fanoušky si v pohodě poradil se St. Johnstonem, který vyprovodili výpraskem 4:0 a na čelo ztrácejí pět bodů, přičemž mají stále dva zápasy k dobru.

Utkání začalo ve velmi dobrém tempu a přispěla k tomu také rychlá branka Rangers. Střelu Edua ještě hostující obránci dokázali ztečovat, ale jako první na odraz zareagoval Jelavić, který z voleje nedal hostujícímu brankáři Enckelmanovi žádnou šanci - 1:0.

Pro hosty přišel další šok v sedmnácté minutě, kdy musel ze hřiště odstoupit zraněný Duberry, toho nahradil Maybury. K další šanci se dostali domácí po dvaceti minutách. Lafferty skvěle odcentroval, Jelavić na míč sice nedosáhl, ale na zadní tyči stál zcela volný Healy, proti jehož střele se skvělým reflexem vyznamenal brankář St. Johnstonu.

Před poločasem spálil dvě šance Kyle Lafferty, který nejdříve netrefil branku a ve druhém případě nechal vyniknout Enckelmana. Své zaváhání však napravil ve 41. minutě. Wylde, který vystřídal zraněného Vladimíra Weisse ml., poslal do vápna ostrý centr, na který si naskočil právě Lafferty a třiadvacetiletý útočník mohl slavit.

Tempo ve druhém poločase bylo skoro poloviční oproti prvnímu dějství. Bylo to dáno zejména tím, že hosté jen bránili a domácím se moc k brance svého soupeře nechtělo. Raději volili klidnou kombinaci ve středu hřiště a občas se snažili dlouhým míčem překvapit St. Johnstone.

V poslední desetiminutovce však Rangers ještě přepnuli na vyšší rychlostní stupeň. V 81. minutě si dvakrát skvěle vyměnili míč Papac s Jelavićem a první jmenovaný neměl problém se zakončením - 3:0. V závěrečný minutě se ještě střelec první branky Jelavić dostal do dobré střelecké pozice a stanovil na konečných 4:0.

Autor: Michael Künzel / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Tomtaf

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele