základní část, 22. kolo
15.01.2011 16:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Motherwell FC - Inverness Caledonian 0:0

Motherwell ani Inverness se ze své krize nevyhrabaly, což všechno potvrzuje bezbranková remíza. Inverness sice prolomil sérii tří duelů bez získaného bodu, ovšem v boji o pohárové příčky to zdaleka nestačí a i na účast v nejlepší šestce to nakonec může být málo. Pro Motherwell je toto teprve třetí bod z osmi klání a zuby nehty se drží s pětadvaceti body na šesté pozici, zezadu ovšem dotírají další mančafty, především Dundee United.

Inverness zůstal pátý s tříbodovým mankem na čtvrtý Kilmarnock, zisk osmadvaceti bodů z jedenadvaceti duelů není ani přes současnou špatnou formu nováčka žádná tragédie a určitě je spokojen. Motherwell prohloubil krizi hlavně v útočné fázi, ve čtvrtém utkání po sobě totiž nedokázal vsítit ani jeden gól. Hodně bude chybět střelec Nick Blackman, který zařídil deset branek ze čtyřiadvaceti, tedy téměř polovinu!

Kvůli velmi nepříznivým podmínkám se diváci ani nijak nekochali překrásným fotbalem a v úvodním dějství bylo k vidění jen pár dobrých šancí. O něco lepším mančaftem byl na začátku utkání přeci jen nováček z Inverness. Po přihrávce Richieho Forana se na hranici vápna uvolnil Adam Rooney a když už to vypadalo, že balón zapadne do sítě, tak ho gólman Darren Randolph dokázal odvrátit mimo tři tyče. Hned na to Randolph zlikvidoval pokus opět aktivního Rooneyho a také Gramea Shinnieho.

Od této chvíle chytl výběr Stuarta McCalla druhý dech a měl k bránce blíže on. V prvním dějství však zahrozil pouze Ross Tokely svým volejem, byl ale hodně nepřesný. Dít větší věci se začaly až v poločase druhém. Z velké vzdálenosti zkusil gólmana Ryana Essona prověřit Jamie Murphy, strážce branky Caledonian byl ale pozorný. Hned na to pálil Murphy o něco nebezpečněji, tentokráte ovšem mnohem nepřesněji.

Po dlouhém centru Chrise Humphreyho se snažil na zadní tyči prosadit Ross Forbes, branku ale dát nedokázal. Na druhé straně zahrozil po chybě Shauna Hutchinsona hostující Foran, avšak díky skvělému vyběhnuté brankáře Randolpha branku netrefil. Do konce zápasu se Randoplh musel vytáhnout proti pokusu Forana a Esson proti dobrému průniku Johna Suttona, stav se již ale nezměnil a oba výběry se spravedlivě rozdělily po bodu.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele