základní část, 15. kolo
14.12.2010 20:45 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Motherwell FC - Heart of Midlothian 1:2

SPL se po nesčetných odložených utkáních zase dostává do starého tempa a fanoušci se konečně mohou těšit alespoň z nějakého fotbalu. V úterní dohrávce viděli velice zajímavý souboj ve Fir Parku, kde domácí Motherwell vyzval letos velmi suverénní Hearts. Hosté nakonec dokázali po tvrdém boji svého soka zdolat v poměru 2:1 a upevnili si třetí příčku v tabulce, navíc si vytvořili šestibodový náskok.

Naopak Mothewell přišel o možnost dotáhnout se na svého protivníka na rozdíl tří bodů, navíc má duel k dobru a byl by hned zpátky ve hře. Nyní se musí spokojit s devítibodovým mankem na pohárovou příčku a současnou pátou pozicí. Ovšem nutno podotknout, že "Srdce" měla opravdu trochu štěstí. Úvodní branku jim daroval domácí Reynolds, jenž zamířil do vlastní sítě, rozhodující branka padla přesně po hodině hry z pokutového kopu.

Přitom domácí se dostali rychle zpátky boje o body. Po inkasované trefě minutu před pauzou dokázali srovnat. Po druhé obdržené brance si sice vytvořili tlak, jenže ten jim zmařil osm minut před závěrečným hvizdem svým vyloučením Steven Jennings a v deseti se proti tak kvalitnímu soupeři opravdu hraje těžko. Do úvodní šance zápasu se dostal Jamie Murphy, ve zbytku půle ale spíše hrozili hosté. Konkrétně nejvíce nebezpeční byli Rudolf Skácel, Ryan Stevenson a David Templeton, na druhé straně občas vystrkoval růžky Murphy.

Ve 44. minutě po kombinaci Kylea s Elliotem zakončoval akrobaticky Templeton. Gólman Motherwellu Darren Randoplh balón vyrazil, ovšem obránce Reynolds ve snaze odkopnout balón před dorážejícími hráči soupeře zamířil do vlastní sítě. O minutu později ale bylo vše jinak, po překrásném centru Alana Gowa zakončoval pod tělo gólmana Mariana Kella aktivní Keith Lasley a bylo tedy srovnáno.

Po pauze se hra vyrovnala a nikdo nechtěl udělat chybu, ovšem Motherwell se jí nevyvaroval. Stehen Craigan totiž poslal v pokutovém území k zemi Templetona a sudí nekompromisně nařídil pokutový kop, který s přehledem proměnil ostrostřelec Kevin Kyle - 1:2. Hosté si vytvořili v dalším průběhu mírný tlak, avšak v 82. minutě šel po hrubém faulu předčasně do sprch Jennings a naděje na bodový zisk tak téměř definitivně zhasly.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele