základní část, 27. kolo
19.02.2011 16:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Motherwell FC - Hamilton Academical 1:0

Fotbalisté Motherwellu potvrdili vítězství na půdě Aberdeenu a opět se přiblížili vytoužené účasti v nejlepší šestce. Na výhru nad posledním Hamiltonem se sice velmi nadřeli, nakonec jim ale těsná výhra 1:0 zařídila potřebné tři body. Hamilton se tak stále více přibližuje pádu do druhé ligy a pokud se situace rapidně nezlepší, zřejmě se po dvou sezónách v SPL vrátí zpátky o patro níže. Nicméně nikterak hrozný výkon svěřenci Billyho Reida nepředvedli.

Hamilton se nyní v tabulce nachází na poslední pozici s pětibodovým mankem na St. Mirren. Do konce základní části oběma celkům chybí ještě devět kol, Accies tedy rozhodně mají šanci situaci zvrátit. Motherwell se ziskem čtyřiatřiceti bodů okupuje pátou pozici a dotahuje se už na čtvrtý Kilmarnock. O jedinou branku zápasu se postaral necelých deset minut před pauzou John Sutton ze značky pokutového kopu.

Přitom Hamiltonu kromě bodů šlo také o čest, v tzv. Lanarkshire derby chtěl svého rivala zdolat kvůli fanouškům. Nebýt pokutového kopu, tak se to Accies možná i povedlo. Hosté vstoupili do zápasu lépe, pokus Flavia Paixaa skvěle chytil gólman Darren Randolph. Hned na to po centru Jona Routledge pronikl do vápna domácích Jim McAlister, svou hlavičku ale namířil příliš vysoko, i když měl dostatek času na to svůj pokus umístit přesně.

Nicméně po těchto příležitostech se probudili také domácí. Po přímém volném kopu Toma Hateleye na bližší tyč nepřesně střílel David Elebert, hned na to po rohovém kopu hlavičkoval mimo Gavin Gunning. Domácí hrozili hlavně ze standardních situací. Po přímém volném kopu Rosse Forbese hlavičkoval prudce Francis Jeffers, nicméně naprosto brilantní zákrok předvedl gólman Tomáš Černý. Tlak Motherwellu ale nakonec vyvrcholil ve vedoucí gól.

Po centru Keitha Lesleyho srazil Martin Canning ve vápně unikajícího Suttona, byl potrestán žlutou kartou a sudí odpískal pokutový kop. K němu se postavil sám postižený Sutton a poslal gólmana Černého na druhou stranu - 1:0. Hned na to se Černý musel vytáhnout proti pokusu Jamie Murphyho, vyrazil též přímý volný kop Forbese. Na začátku druhé půle se probudili hosté, vyrovnat se jim však nepodařilo a s přibývajícím časem jejich šancí ubývalo, domácí tak nakonec udrželi těsný náskok až do závěrečního hvizdu.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele