základní část, 4. kolo
11.09.2010 16:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Kilmarnock FC - St. Mirren FC 2:1

Kilmarnock zaznamenal druhé vítězství v řadě, v Rugby Parku dokázal 2:1 porazit St. Mirren. Do vedení se domácí dostali ve 29. minutě gólem Daytona, krátce po přestávce však vyrovnal Thomson a vítězství tak domácím zajistil až Jeremenko, hned při premiéře v novém dresu.

Oba týmy v minulém kole zaznamenaly premiérové vítězství v nové sezóně, lépe však do zápasu vstoupili domácí, proti střele Sammona musel zasahovat Gallacher a Bryson bránu St. Mirrenu netrefil. Gallacher měl práci s dalekonosnou ránou Davida Silvy, míč však dokázal vyrazit na roh. Velké potíže dělali hostům centry Daytona, Wright ani Pascali však míč do brány nedostali. Hned o pár minut později centroval Dayton znovu, tentokrát Sissoko bránu přestřelil.

St. Mirren měl ojedinělou příležitost po rohovém kopu, Murray však bránu nenašel a o pár minut později naopak jeho tým inkasoval. Hamill našel volného Daytona a jeho tvrdá střela skončila v horním rohu brány - 1:0. Ve 38. minutě skončilo utkání pro zraněného Davida Silvu, kterého na hřišti nahradil Harry Forrester. St. Mirren v první půli naprosto zklamal, o to větší překvapení bylo, že hned po startu druhé půle dokázal srovnat.

Obrana Kilmarnocku si nedokázala poradit s poskakujícím míčem, toho se zmocnil Thomson a prostřelil bezmocného Bella. Faul McAuslanda na Brysona z 56. minuty dal domácím znovu šanci k ohrožení St. Mirrenu. Míče se ujala nová posila Jeremenko a jeho nízko letící střela skončila až za zády gólmana Gallachera - 2:1. Po hodině hry navíc hosté přišli o vyloučeného McGowana, který byl hlavním aktérem ostré výměny názorů s Pascalim.

Velkou šanci ke srovnání stavu měl přesto náhradník Lynch, Kilmarnock však zachránil brankář Bell. Naopak trvalou hrozbou pro hosty byl ve druhé půli Forrester a Gallacher měl hodně práce s jeho střelou. Domácí se v nastavení museli hodně obávat o své tři body, srovnání měl totiž na noze Wardlaw, ale Bell dalším skvělým zákrokem zabránil vyrovnání.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele