základní část, 15. kolo
27.11.2010 16:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Kilmarnock FC - Aberdeen FC 2:0

Fotbalisté Aberdeenu nedokázali rozšířit svou bodovou sbírku ani na půdě Kilmarnocku a pošesté v řadě za sebou prohráli. Tentokráte domácí tým z Rugby Parku dominoval a dostal se na hranici dvaceti bodů, v tabulce SPL mu prozatím patří šesté místo a bojům o záchranu se zatím velmi úspěšný vyhýbá. Naopak Dons doposud posbírali jen deset bodů a v tuto chvíli se nacházejí na předposlední pozici pouze o skóre před Hamiltonem.

Jejich výkon v Rugby Parku opět nijak přesvědčivý nebyl. Hrálo se sice velmi čistě a hosté tak nedohrávali jako v minulém kole skoro celou druhou půli v početní nevýhodě, ovšem tentokráte dvakrát velmi rychle inkasovali a povzbuzený protivník jim už nedovolil ani snížit. Nejprve šli domácí do vedení po čtvrthodině hry, následně pět minut po pauze pečetil výhru Jamie Hamill z pokutového kopu.

Nicméně právě nařízenou penaltu nemohli hosté hodně dlouho vydýchat, podle jejich reakce jí rozhodčí v žádném případě neměl nařídit. Po ospalé čtvrthodině se v modrobílém dresu probudil tradiční střelec. Conor Sammon vsítil již svou čtrnáctou trefu v sezóně, v lize se jednalo o jeho jedenáctý gól a v tabulce střelců mu proto patří dělené druhé místo za suverénním Kennym Millerem z Rangers. Ten jich totiž má hned osmnáct.

Po přímém volném kopu Alexeie Eremenka dokázal gólman Dons Jamie Langfield vyrazit pouze před sebe a pohotový Sammon neměl se zakončením sebevětší problémy. Při druhém gólovém okamžiku nasadil sudí přísnější metr a po necelých pěti minutách hry ve druhé půli pískl do píšťalky po nepatrném kontaktu Langfielda s unikajícím Eremenkem. K páté penaltě Killie v této sezóně se postavil Hamill a byl bezchybný - 2:0.

Eremenko zlobil obranu Aberdeenu i nadále. V samém závěru mohl přidat svou druhou trefu v zápase Sammon, jenže po přesné přihrávce Hamilla branku netrefil. Aberdeen se pokusí v příštím kole napravit tristní bilanci doma se Celticem, ovšem při jeho současné formě mu budou věřit asi jen ti největší blázni. Naopak Kilmarnock bude chtít potvrdit současné postavení ve Fir Parku proti Motherwellu, kde ho ale na druhou stranu čekají nejspíš též krušné časy.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele