základní část, 29. kolo
05.03.2011 16:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Inverness Caledonian - Motherwell FC 3:0

Úspěšné tažení fotbalistů Motherwellu se zaseklo a hosté opět ukázali, v čem je jejich největší slabina. Dokáží zvítězit nad největšími favority v lize, pak ale vyhoří na půdě outsiderů a proto se na konci základní části SPL stále musejí strachovat o horní polovinu tabulky. Na půdě Invernessu naprosto vybouchli a po zásluze prohráli.

Motherwell nevstoupil na hřiště jako vlčák drápající se vzhůru tabulkou, ale jako naprosto odevzdaný soupeř. Inverness se nyní nenacházel v úplně optimální formě, tentokráte však na hřišti dominoval od začátku a také využil po delší době své šance. Do vedení se dostal po čtvrthodině hry, soupeře naprosto zdecimoval dvacet minut po přestávce. V tabulce domácí poskočili na devátou příčku před Hibernian se ziskem dvaatřiceti bodů.

Hosté zůstávají prozatím na páté příčce, mají ovšem o duel více, než všichni ostatní protivníci a navíc se jim čtvrtý Kilmarnock vzdálil na pět bodů. Caledonian se dostali do první akce. Ocitl se v ní Richie Foran po patičce Rusella Duncana, ovšem jeho pokus z dvaceti metrů dokázal chytit gólman Darren Randolph. Foran mohl otevřít skóre o chvíli později po hlavičce Nicka Rosse, jenže s nadějnou šancí naložil prachbídně.

Domácí se ale nakonec dočkali v 18. minutě. Lee Cox uvolnil na právě straně Shaneho Sutherlanda a ten vypálil levačkou z dobrých dvanácti metrů, Randolph byl bez šance. Hned na to mohl Sutherland navýšit stav, po centru Forana ale hlavičkoval o pár centimetrů vedle. Vzápětí se probudili hosté a měli velmi silnou dvacetiminutovku. Dobře to zkusil po přihrávce Keitha Lasleyho unikající Chris Sutton, výborný zákrok však předvedl gólman Ryan Esson.

Stejný hráč hlavičkoval nebezpečně po rohovém kopu Rosse Forbese, ale jen do horní síťky. Poté byly příležitosti na obou stranách, v gól jednu ale v 64. minutě přetavili domácí. Ross poslal přihrávku na Adama Rooneyho a ten předložil balón před prázdnou klec aktivnímu Foranovi, který neměl zblízka nejmenší problém zakončit - 2:0. Za dalších osm minut byla zkáza celku z Fir Parku dokonána, když po pouhých třiceti vteřinách pobytu na hřišti se zapsal do listiny střelců Alexander MacDonlad.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele