základní část, 11. kolo
06.11.2010 16:00 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Inverness Caledonian - Motherwell FC 1:2

Letošní nováček po delší době výrazně zaváhal a přerušil tak svou skvělou sérii z posledních zápasů. V minulém kole totiž dokázal vybojovat cenný bod proti Jezdcům z Rangers, nyní byl příliš krátký na Motherwell. Hosté proto napravili minulé domácí zaváhání s Hamiltonem. V tabulce Motherwell udržel třetí místo a svůj náskok navýšil na dva body. Inverness kleslo s patnácti získanými body na páté místo a po zítřejších dohrávkách může ještě spadnout.

Hosté rozhodli o své výhře už v prvním poločase, kdy se nejprve trefili krátce po půlhodině hry a následně podruhé udeřili dvě minuty před přestávkou. Ovšem domácí svůj výkon ve druhém dějství zlepšili a čtvrt hodiny před koncem dokázali snížit a utkání ještě zdramatizovat. Zkušený hostující celek si však duel už bez problémů pohlídal. Obě strany začaly utkání velmi aktivně a vysoké tempo se snažily držet po celý průběh zápasu.

Do první šance se dostal hráč Invernessu Nick Ross ve třetí minutě, ale jeho přízemní rána šla o kousek vedle. Následně musel Ryan Esson včas zachytit dobrou přihrávku Chrise Humphreyho před dotírajícím Johnem Suttonem. Následně se postavil k přímému volnému kopu Tom Hateley a po jeho zahrání hlavičkoval Stephen Craigan, nicméně i nyní si Esson s jeho pokusem poradil.

Hned na to se řítil Richie Foran na Darrena Randolpha, ale domácí gólman dokázal balón vyrazit. Randolph si poradil také s pokusem Jonathana Hayese. Pak se opět balón přesunul na druhou půlku a v permanenci musel být brankář Esson. Ten se vytáhl po přímém volném kopu Toma Hateleye z pětadvaceti metrů. Nicméně o něco později už byl krátký. Po nakrátko zahraném rohu Humphreyho na Hateleye se dostal ve vápně k hlavičce Alan Gow a rozvlnil síť - 0:1.

Poté vypálil z třiceti metrů Nick Blackman a gólman Esson se nedohodl s obráncem Grantem Munroem, balón tak k údivu všech skončil v síti. Hosté byli lepší i nadále, avšak v 75. minutě si nechali klidné utkání pořádně znepříjemnit. Po přihrávce Adama Rooneyho se odhodlal k pětadvacetimetrovému sprintu Stuart Duff a přesně zamířil do dolního rohu. Jenže už bylo pozdě na srovnání, Motherwell duel dohrál vcelku bez větších starostí.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele