základní část, 33. kolo
16.04.2011 16:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Inverness Caledonian - Heart of Midlothian 1:1

Přestože Inverness dohrával sobotní utkání s Heart of Midlothian pouze v deseti lidech, dokázal se třetím týmem ligové tabulky uhrát remízu 1:1. Domácí šli do vedení rychlým gólem Dorana, ale favorit utkání se nevzdal a díky brance Elliotta z 53. minuty vybojoval alespoň remízu 1:1.

Inverness vstoupil do utkání aktivně a MacDonald musel zasahovat proti hlavičce Forana, krátce poté na Foranovu přihrávku v pokutovém území jen těsně nedosáhl Rooney. Caley Thistle přesto sklidili odměnu za svůj dobrý vstup do utkání, v šesté minutě našel Rooney v pokutovém území Dorana, který přesnou střelou dostal domácí do vedení 1:0. Do první šance se dostal i soupeř, ale střela Susa Santany postrádala na razanci a Esson míč lehce chytil.

Inverness mohl jít i do dvougólového vedení, když tentokrát Doran přihrával Rooneymu, jehož hlavičku MacDonald skvěle vytěsnil. Tentýž hráč měl druhý gól domácích na noze znovu, ale v souboji jeden na jednoho s gólmanem MacDonaldem ani teď neuspěl. Brankář Hearts zasáhl hrudí a dorážka Rosse byla zablokována. Inverness měl chvíli poté kopat penaltu, když Black trefil loktem Forana, ale rozhodčí pokutový kop neodpískal.

Přes velkou herní převahu však domácí museli děkovat Duffovi, který z brankové čáry vykopl gólovou střelu Skácela. Hned na začátku druhé půle pomohl Elliott hlavičce Stevensona směrem na bránu, ale Rooney skluzem odkopl míč i s pomocí tyče do bezpečí. Hearts se přesto dočkali, Elliott si naběhl na přihrávku Susa a poslal míč do vzdálenějšího rohu brány, 1:1. Inverness se snažil vrátit zpět do hry a jen díky obrannému zákroku Bouzida na Rooneyho drželi hosté remízu.

Na druhé straně nacentroval Suso, k míči se dostal Stevenson, ale jeho střelu Esson vyrazil. Inverness mohl znovu vést po střele Forana, tentokrát ale dostal míč z brankové čáry Webster. Dvanáct minut před koncem utkání byl po druhé žluté kartě vyloučen Tokely, jenž podkopl nohy Templetona, utkání tak vítěze nemělo.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele