základní část, 26. kolo
12.02.2011 16:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Hibernian FC - Kilmarnock FC 2:1

Fotbalisté Hibernianu dokázali vyhrát podruhé v řadě a ještě nyní mají šanci poprat se třeba i o nejlepší šestku. Protivník z Kilmarnocku totiž šel s formou v poslední době dolů a nyní na Easter Road nevybojoval ani bod. I tak se ale udržel suverénně na čtvrté příčce a o horní polovinu tabulky by za normálních okolností přijít nemusel. Hibs se konečně chytli též v ofenzívě a díky dvěma brankám v druhé půli nakonec zvítězili.

V tabulce patří domácím desátá pozice s dvaadvaceti body a na poslední Hamilton si vytvořili již osmibodový náskok, o záchranu by se proto hrát nemuselo. Navíc na nejlepší šestku jim chybí sedm bodů a to se dá určitě ještě ve zbývajícím průběhu stáhnout. Domácí se dostali do vedení sedm minut po přestávce a pojišťovací trefu přidali dvacet minut před závěrečným hvizdem z penalty. Jenže za další čtyři minuty hosté snížili z pokutového kopu a drama bylo na světě.

Sudí musel z kapsičky vytáhnout hned sedm karet a jedna měla dokonce barvu červenou. Domácí se v poslední čtvrthodině museli hodně strachovat o výsledek, do kabin se totiž předčasně pakoval Francis Dickoh a Kilmarnock navíc kopal pokutový kop. Hibs ale i v početní nevýhodě nadějný stav udrželi. Do první možnosti zápasu se dostal domácí kanonýr Derek Riordan, jenže jeho pokus letěl přeci jen o kousek vedle.

Na druhé straně unikl ofsajdové pasti Liam Kelly, jeho střela z pravé strany ale také přesná nebyla. V dalším průběhu úvodního dějství dominovali na šance hosté, jenže stav se neměnil. A proto v 52. minutě udeřili Hibs. Manuel Pascali špatně přihrál a poslal do brejku Akpa Sodjeho, který bez větších problémů v tváří tvář střídajícímu gólmanovi Anssi Jaakkolovi uspěl - 1:0. Jaakkola vystřídal o půli zraněnou jedničku Camerona Bella.

V 69. minutě poslal obránce Mohamadou Sissoko k zemi unikajícího Riordana a sudí Steve Conroy ukázal bez váhání na značku pokutového kopu. Ten s přehledem proměnil Islanďan Victor Palsson. Za necelé čtyři minuty však nekompromisně fauloval na druhé straně Dickoh ve vápně osamoceného Kelrana Agarda a kromě rudého kartónu byla na světě také druhá penalta v zápase. Tu s přehledem proměnil Jamie Hamill, ovšem i přes některé dobré šance již Kilmarnock stav nesrovnal.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele