základní část, 19. kolo
26.12.2010 16:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Hibernian FC - Aberdeen FC 1:2

Aberdeen začal pod vedením nového kouče Craiga Browna vítězně, na hřišti Hibernianu vyhrál 2:1. Do vedení šli hosté gólem Follyho, ještě do přestávky však srovnal Riordan a vítězný gól Aberdeenu zaznamenal až po hodině hry Vernon.

Aberdeen vstoupil do utkání defenzivně, a ačkoliv měli hráči Hibernianu častěji míč, nedokázali si vytvořit zajímavější příležitost. První střelu zápasu si připsal Riordan, ale míč netrefil dobře. Langfield poté zakročil proti Riordanově střele a poradil si také s pokusem Millera. Aberdeenu se devět minut před koncem první půle taktika vyplatila, Vernon utekl Hoggovi, předložil míč Follymu a ten ho jen posunul do brány, 0:1.

Hibs se však podařilo v nastavení první půle srovnat, Wotherspoon chytře uvolnil Rankina, jenž vystřelil na bránu. Langfield si s míčem nedokázal poradit, přibíhající Riordan pouze dorazil míč do brány a vstřelil už svůj osmý gól sezóny. Do druhé půle lépe vstoupili hosté a jen díky Marku Brownovi držel Hibernian remízu. Brown si nejprve poradil s volným kopem Hartleyho a poté dokázal vytěsnit i gólovou hlavičku Magennise.

O chvíli později udělal Hogg chybu, po které se k míči dostal znovu Magennis, ale v zakončení se neprosadil. Prosazovat se ale začali i domácí, Riordan patičkou přihrál Trakysovi, jenž ale pod tlakem nedokázal přesně zakončit. V 62. minutě se však Aberdeen vrátil do vedení, Vernon si zpracoval přihrávku Hartleyho a prostřelil Browna, 1:2.

Hibs mohli rychle srovnat stav, když Ifilův obranný zákrok vystihl Wotherspoon, ale jeho střelu lapil Langfield. Na druhé straně naopak centroval McArdle a nikým nebráněný Magennis hlavičkoval pouze do rukavic Browna. Po dobré práci Galbraitha se k míči dostal Riordan, ovšem jeho pokus mířil mimo bránu. Hibs v závěrečných minutách tlačili hosty, ale ani dvě Murrayho velké šance k vyrovnání nevedly.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele