o titul, 37. kolo
11.05.2011 20:45 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Heart of Midlothian - Celtic FC 0:3

Naděje Celticu na zisk titulu stále žije! Slavný glasgowský totiž zvládl také vypjatý duel na půdě Hearts a na konkurenční Rangers opět ztrácí jediný bod. Pod výhru 3:0 se nejvýrazněji podepsal útočník Gary Hooper, jenž zaznamenal hned dvě branky.

Jednu z nich si na své konto připsal už po dvanácti minutách hry. Commons obral o míč Zaliukase a ihned založil rychlý protiútok, na jehož konci se zjevil právě Hooper a bez problémů překonal také gólmana Kella. Slovenská jednička domácího celku měla zanedlouho opět plné ruce práce. Zpoza šestnáctky totiž nebezpečně vypálil Commos, Kello ale výborně míč vyrazil. Úspěch nezaznamenala ani následná dorážka Wilsona.

Hodně důležitý moment celého duelu přišel v 32. minutě. Velmi přísnou červenou kartu totiž viděl ugandský záložník David Obua. Tím aktivita Hearts klesla ještě více a Celtic bez problémů uhájil své vedení až do konce poločasu.

Vstup do druhého dějství vyšel hostům skutečně báječně. Na jejich druhou branku jim stačily pouhé čtyři minuty. Ki Sung-Yong perfektně našel aktivního Hoopera a ten opět v poklidu poslal míč za záda bezmocného Kella. Fanoušci Celticu začali po tomto momentu tušit, že jejich oblíbenci si už vzít tři body nenechají, a měli pravdu.

Nakonec družina trenéra Lennona přidala ještě třetí zásah. V 60. minutě Commons sice z dálky nemířil přesně, o osmnáct minut později byl už o poznání úspěšnější. Ze své branky měl ovšem takovou radost, že jí šel slavit mezi fanoušky, za což následně viděl druhou žlutou kartu a musel předčasně do sprch. I bez něj to ale Celtic s přehledem zvládl.

Autor: Tomáš Honajzer / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele